Župan Koren na sastanku u Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija

Inicijativom župana Darka Korena u Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI), dana 10. srpnja održan je sastanak na temu izgradnje objekata u školstvu po modelu javno privatnog partnerstva.

Razgovaralo se o projektima koje je Koprivničko-križevačka županija prijavila Centru s namjerom njihove realizacije po JPP modelu, a to su izgradnja nove zgrade Obrtničke škole Koprivnica, dogradnja zgrade Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci i dogradnja zgrade Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, te o mogućnosti prijave dodatnih projekata.

Radnom sastanku uz župana, prisustvovao je i zamjenik župana Ivan Pal, pročelnica Odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki, te predsjednik Upravnog odbora Centra za praćenje energetskog sektora i investicija, gospodin Josip Borak sa suradnicima.

Predstavnici Centra za praćenje energetskog sektora i investicija iskazali su svoje zadovoljstvo već ranije dostavljenom dokumentacijom, te ocijenili kako je projekt u visokoj fazi realizacije.

U narednom razdoblju predstoji dostava preostale dokumentacije koju Koprivničko-križevačka županija mora ishoditi, te dogovori s nadležnim ministarstvom, kako bi se najesen prezentirali poduzeti koraci i donijela formalna odluka o pokretanju izgradnje školskih objekata po JPP modelu, koju donosi Županijska skupština.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.