Župan Koren na sastanku sa ravnateljima zdravstvenih ustanova

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal sa suradnicima održali su 27. siječnja u sjedištu Županije sastanak sa ravnateljima zdravstvenih ustanova Koprivničko-križevačke županije. Sastanku su prisustvovali sanacijska upraviteljica Opće bolnice dr. Tomislav Bardek Sandra Sinjeri, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla, ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Marija Krajina i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Mato Devčić.
U uvodnom dijelu župan Koren je predložio da se utvrde građevinske investicije u pojedinim objektima za koje se planira obnova te analiziraju mogućnosti njihovog sufinanciranja iz sredstava fondova. U tom smislu istaknuo je potrebu za pravovremenom pripremom dokumentacije kako bi bila spremna za prijavu na natječaje kada budu objavljeni. Ovom prilikom naglasio je kako će Županija biti na raspolaganju zdravstvenim ustanovama i pomoći u realizaciji njihovih projektnih ideja, prije svega kroz Upravni odjel za gospodarstvo odnosno Odsjek za međunarodnu suradnju i EU fondove i Pododsjek za energetiku.
Sanacijska upraviteljica Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica Sandra Sinjeri podnijela je kratki izvještaj o učinjenom tijekom 2014. godine te istaknula kako je bolnica angažirala suradnike Regionalne energetske agencije Sjever. Projekti za koje je bolnica dobila sufinanciranje od Fonda za zaštitu i energetsku učinkovitost, a time i energetski certifikat odnose se na centralni dio nove bolnice, odjel Interne i TBC paviljon. U ovoj godini planira se rekonstrukcija dijela sustava grijanja.
O dodatnim ulaganjima na građevinskim objektima Doma zdravlja radi podizanja energetske učinkovitosti, kao i mogućnostima i planovima korištenja sredstava fondova ravnateljica Krajina izvijestila je kako je troškovnik za obnovu fasade i zamjenu vanjske stolarije na zgradi u Koprivnici pripremljen kao i za rekonstrukciju krovišta na zgradi Doma u Đurđevcu.
Na sastanku je potpisan Sporazum o suradnji na osiguranju i provedbi specijalističko konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu kojeg su potpisali župan Koren i ravnatelji ustanova u čijem prostoru će se obavljati ove usluge.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.