Župan Koren na sastanku s talijanskim poduzetnicima

U četvrtak, 18. rujna u Križevcima župan Darko Koren dočekao je uz domaćina gradonačelnika Branka Hrga, predsjednika regionalnog vijeća Autonomne regije Friuli Venezia Giulia, Franca Iacopa sa talijanskim poduzetnicima.

Suradnja između Grada Križevaca i Reana del Rojale započela je prije 12 godina potpisivanjem Povelje o prijateljstvu, a rezultirala je višestrukim koristima pogotovo u gospodarskom smislu i to izgradnjom tvornice MEP u Križevcima, naglasio je gradonačelnik Hrg.

Tijekom sastanka Župan se osvrnuo na dosadašnju suradnju dvaju Gradova, ali i mogućnost suradnje između Koprivničko-križevačke županije i talijanskih poduzetnika na gospodarskom planu odnosno zajedničkih projekata koji bi se mogli financirati EU sredstvima.

S obzirom na interes talijanskih poduzetnika koji se odnose na pokretanje zajedničkih projekata u ovom kraju, u poslijepodnevnim satima održan je još jedan sastanak na kojem se razgovaralo o konkretnim gospodarskim mogućnostima sa zamjenikom gradonačelnika grada Križevaca Tomislavom Katanovićem i direktorom Piškornice d.o.o. Mladenom Jozinovićem.

 Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.