Župan Koren na radnom sastanku u Požeško-slavonskoj županiji

Župan Darko Koren i direktor Piškornice d.o.o.Mladen Jozinović prisustvovali su radnom sastanku na temu osnivanja regionalnog centra za gospodarenje otpadom, koji je održan u četvrtak 13. studenoga u vijećnici Požeško- slavonske županije.

Sastanak je sazvan na inicijativu župana Požeško-slavonske županije Alojza Tomaševića i njegovih suradnika, kojemu su prisustvovali župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić te zamjenik župana Davor Vlaović. Župan Koren i direktor Jozinović prenijeli su iskustva Koprivničko – križevačke županije i Piškornice d.o.o. kako bi pomogli u realizaciji projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom.

Razgovaralo se kako će se otpad iz Požeško-slavonske i dijela Sisačko-moslavačke županije u skorijoj budućnosti odvoziti u susjednu Brodsko-posavsku županiju, na lokaciju pored Nove Gradiške koju su sudionici sastanka imali prilike posjetiti.

Ovom prilikom raspravljalo se i o međužupanijskoj suradnji oko organizacije zajedničkih nastupa poduzetnika i obrtnika na sajmovima. Kao dobar primjer suradnje, župani su istaknuli nedavno održan 17. Obrtnički i gospodarski sajmu u Križevcima.

Nakon održanog sastanka organiziran je posjet dvjema tvrtkama Orljava d.o.o. i Zvečevo d.d.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol