Župan Koren na radnom sastanku s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren zajedno sa zamjenikom župana Darkom Sobotom, pročelnikom Marijanom Štimcem i direktorom RCGO Piškornica Mladenom Jozinovićem sastao se u utorak 10. rujna u Zagrebu s ministrom gospodarstva RH Ivanom Vrdoljakom i njegovim suradnicima. Razgovaralo se o nekoliko tema te je sastanak sasvim zadovoljio sva očekivanja vezana uz ponuđena operativna rješenja od strane ministarstva.

Ministar Vrdoljak je informiran o zainteresiranosti turskih investitora za geotermalna polja Kutnjak Lunjkovec. Kako je studija izvodljivosti Geopodravine d.o.o. vezana na elemente proizvodnje struje iz geotermalnih izvora i upotrebe toplinske energije vode za grijanje u industriji te staklenike i lječilišta kompatibilno planovima turskih investitora ministar je obećao omogućavanje ishođenja rješenja o istraživačkim radovima na geotermalnom polju.

Razgovaralo se i o nacrtu Uredbe u rudnoj renti. Ministar Vrdoljak se očitovao i primljenom pismu kojeg su uputili načelnici i gradonačelnici te Županija. Nacrt uredbe o visini naknade po osnovu rudne rente je oblikovan te se prihodi jedinica lokalne samouprave neće smanjivati u odnosu na današnje.

Razgovaralo se i o ograničenju kvota za proizvodnju solarne električne energije. U pripremi je Pravilnih o tarifnim stavkama koji će omogućiti nova investiranja u fotonaponske enerergane do 30kW. Sastanak je dotaknuo i teme mogućnosti financiranja gradnje prilazne ceste do područja zahvata izgradnje RCGO Piškornica što je još jedan benefit susreta čelnika Koprivničko-križevačka županije i ministra gospodarstva.