Župan Koren na otvorenju Dana hmelja

Hmeljarska poljoprivredna zadruga Gregurovec i Općina Sveti Petar Orehovec već više godina organiziraju manifestaciju pod nazivom „Dani Hmelja“. Održavanje ove manifestacije, utemeljeno je na činjenici da je jedini hmeljarnik u RH upravo u mjestu Gregurovec. Ove godine manifestacija se održava 20. i 21. kolovoza, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH.

Svečano otvorenje Dana hmelja održano je u petak (20. kolovoza), a događaju su ispred Županije prisustvovali župan Darko Koren i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam Denis Maksić. Goste su uvodno ispred domaćina pozdravili predsjednik Hmeljarske udruge Stjepan Habijanec, direktor Hmeljarske poljoprivredne zadruge Antonio Huzjak i načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak. Župan Koren također se obratio prisutnima, a hmeljarima je poručio da budu ustrajni u svom radu i nastave ovu jedinstvenu proizvodnju koja za Županiju ima značaj u pogledu poljoprivrednog sektora, dok manifestacija Dani hmelja doprinosi razvoja turizma. Ovogodišnje Dane hmelja otvorio je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Stjepan Mikolčić.

U sklopu manifestacije ovaj vikend održat će se demonstracija berbe hmelja, revija malih proizvođača piva i degustacija piva, natjecanje u ispijanju piva za dame i gospodu, Olimpijada starih sportova, natjecanje u pripremi lovačkih specijaliteta, itd.