Župan Koren na osnivačkoj sjednici Kluba poslovnih žena

Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica je u svibnju 2010. godine organizirala okrugli stol na temu „Strategija ženskog poduzetništva“. Okrugli stol je bio odlično prihvaćen od strane žena poduzetnica, pa je stvorena inicijativa za osnivanje Kluba poslovnih žena. Osnivačka sjednica Kluba održana je u utorak, 31. kolovoza, u prostorijama HGK – Županijske komore Koprivnica, u suradnji s županijskom Obrtničkom komorom i Županijom. Uz velik broj poduzetnica s područja Županije, osnivanju Kluba potporu su pružile potpredsjednica HGK Vesna Trnokop Tanta, Jadranka Radovanić iz Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG, te glavna tajnica HGK Martina Velnić Župnić.

Sjednici je bio nazočan i župan Darko Koren koji je pozdravio poduzetnice i njihove gošće te zahvalio Obrtničkoj i Gospodarskoj komori na inicijativi. – „Glede osnivanja ovog Kluba moram reći da ne vjerujem u razdvajanje i segregaciju niti u jednom segmentu života pa tako niti u poduzetništvu. U poduzetništvu se prema mojem iskustvu ljudi dijele na one više i manje sposobne, više i manje uspješne, a ne na muškarce i žene. Drago mi je da upravo u našoj Županiji ovom osnivačkom sjednicom dokazujemo kako i u doba krize dobre ideje možemo pretočiti u kvalitetne projekte. Zato još jednom čestitam svima vama sa željama da Klub uspješno nastavi raditi s istim entuzijazmom kojeg se osjeća danas pri njegovom osnivanju.“ – rekao je u svojem obraćanju Koren.

Na sjednici je istaknuto kako na području Županije djeluje čak 212 tvrtki kojima su na čelu žene, što je velik broju u odnosu na ostale hrvatske regije. Za predsjednicu Kluba jednoglasno je izabrana Melita Bači iz tvrtke Harmtann d.o.o., a za tajnicu Ana Špičko. Usvojen je okvirni plan aktivnosti, načina rada i okvir vođenja samog Kluba.