Župan Koren na koordinacijskom sastanku u Ptuju

Projekt „Sretna djetelina s četiri lista“ kojeg financijski podržava Europska komisija i u koji su uključene Austrija, Mađarska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Hrvatska nastavlja s predviđenim aktivnostima. Tako se u srijedu (19. siječnja) u slovenskom Ptuju održao drugi koordinacijski sastanak na kojem su analizirane dosadašnje aktivnosti i najavljene slijedeće.

Koordinacijskom sastanku u Ptuju prisustvovao je i župan Darko Koren zajedno s ostalim predstavnicima regije. Razvoj projekta ocijenjen je kao iznimno kvalitetan, što je istaknuo dr. Falschlehner kontrolor projekta ispred EU Komisije koja sufinancira ovaj projekt. Jedna od prvih aktivnosti će biti provođenje projekta „Moja domovina – Tvoja domovina“ u školama zemalja uključenih u projekt. Cilj ove aktivnosti je učenicima približiti kulturne i tradicijske razlike drugih zemalja, ali i naglasiti ono što spaja ovaj kulturni krug.

Dogovorene su daljnje aktivnosti, a posebice nadolazeća Stručna konferencija koja će se održati u austrijskom Gussingu 11. veljače na kojoj će predstavnici zemalja članica EU prenijeti svoja iskustva budućim zemljama članicama i zemljama potencijalnim kandidatima za ulazak u EU. Osim sudjelovanja na konferenciji, predstavnici Koprivničko-križevačke županije zaduženi su za koordinaciju u organiziranju putujuće izložbe u kojoj će našu županiju predstavljati po jedan slikar iz Koprivnice, Križevaca i Đurđevca. Početak i svečano otvorenje putujuće izložbe biti će u Brčkom 18. ožujka nakon čega se izložba seli i postavlja u Hrvatskoj.