Župan Koren i zamjenik Sobota na proslavi 25. rođendana tvrtke Rasco

U sjedištu tvrtke u Kalinovcu danas, 10. lipnja proslavljena je 25. godišnjica od osnutka tvrtke Rasco d.o.o. koju su osnovali članovi Uprave Frane Franičević i Darko Paviša.
Bogatom programu proslave koji su uveličali kupci, partneri i suradnici tvrtke pridružili su se i župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, načelnik Općine Kalinovac Branko Sobota, ravnateljica PORE Melita Birčić te predstavnici županijske Obrtničke i Gospodarske komore.
U ime Uprave kompanije direktor Frane Franičević obratio se riječima: „Danas nam je rođendan ….25 godina u životu čovjeka nije malo, a ono što želim istaknuti su zaposlenici tvrtke jer oni su ono najvrednije što imamo. U početku vodili smo tvrtku kao obiteljski posao i takvom poslovnom politikom postigli ovakve rezultate. Ono što je pred nama je puno novih proizvoda i iznenađenja koja pripremamo, jer bez daljnjeg razvoja nema ni daljnjeg napretka. Želim izraziti poštovanje i zahvalu za doprinos Vas koji ste danas ovdje, za ono sto smo danas i ono što ćemo biti sutra. Posebnu zahvalu upućujem „prvom mužu“ Županije, županu Darku Korenu, zamjeniku Darku Soboti i načelniku Općine Branku Soboti”.

Nakon uvodnog pozdravnog govora uslijedila je prezentacija uređaja i povorka Rasco vozila te obilazak izložbe strojeva i mogućnost prisustvovanja pojedinim prezentacijama prema vlastitom izboru.
Iz povijesti razvoja tvrtke valja istaknuti tri razvojne faze: tvrtka je prve četiri godine poslovala kao zanatska radnja u iznajmljenim prostorijama, u kojima se na manufakturni način prema pojedinačnim narudžbama izrađivao svaki stroj. U drugoj fazi tvrtka je prerasla u malo poduzeće, te investira u izgradnju prvih dviju proizvodnih objekata i oprema se modernim strojevima, dok je tijekom treće faze prešla u rang srednje velikih, dovršava izgradnju i opremanje treće i četvrte hale i izgradnju pete hale.
Vlastitim kapitalom i stalnim ulaganjem u razvoj i proširenje, nastala je današnja kompanija s proizvodnom površinom od 14 tisuća četvornih metara, koja zapošljava preko dvjestotinjak zaposlenih, izvozi više od 80 posto svoje proizvodnje te je jedan od europskih lidera u proizvodnji strojeva za održavanje prometnica.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.