Župan Koren i zamjenik Sobota na otvorenju manifestacije Poslovni uzlet grada Koprivnice

„Uloga lokalne zajednice također je veoma važna prije svega u stvaranju pozitivne poduzetničke klime uključujući pritom i politiku, poduzetnike kao i medije. Zajedničkim snagama moramo iskoristiti naše prostorne, infrastrukturne i ljudske potencijale što u konačnici rezultira otvaranjem novih radnih mjesta“ rekao je župan Koren.

U petak, 30.siječnja u dvorani kina Velebit u Koprivnici službeno je otvorena manifestacija Poslovni uzlet grada Koprivnice, projekt kojeg je 2014. godine pokrenuo Poslovni Dnevnik. Otvorenju su uz brojne goste prisustvovali ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, zamjenik ministra Dražen Pros, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, zamjenik gradonačelnice grada Koprivnice Mišel Jakšić te glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović.
Na samom početku urednik Šimatović pozdravio je prisutne te izrazio zadovoljstvo odazivom brojnih poduzetnika i obrtnika koji su tijekom 2014. godine sudjelovali na edukacijama Poslovnog dnevnika. Naglasio je da će u 2015. godini biti osigurane besplatne edukacije koje će biti od velikog značaja za poduzetnike.
Prisutnima se obratio i župan Koren koji je u svom obraćanju naglasio kako je ova inicijativa hvale vrijedna te da bi u hrvatskom gospodarstvu trebalo biti puno više pozitivnih primjera kao što je i ovaj danas. „Uloga lokalne zajednice također je veoma važna prije svega u stvaranju pozitivne poduzetničke klime uključujući pritom i politiku, poduzetnike kao i medije. Zajedničkim snagama moramo iskoristiti naše prostorne, infrastrukturne i ljudske potencijale što u konačnici rezultira otvaranjem novih radnih mjesta“ rekao je župan Koren.
Ministar Maras istaknuo je kako je manifestacija Poslovni uzlet izuzetno korisna za Republiku Hrvatsku te da je prošle godine educirano oko 7 tisuća obrtnika i poduzetnika. Ove godine biti će raspisani brojni natječaji kroz razna ministarstva, a sredstva koja su planirana za poticanje poduzetnika i obrtnika u Ministarstvu poduzetništva iznose oko 500 milijuna eura.
Uslijedile su prezentacije predstavnika tvrtke Inducta, Sana Delikatese d.o.o., Katar j.d.o.o., Wrhovski d.o.o., Baltazar d.o.o. te Koprivničkog poduzetnika.
Cilj projekta je predstaviti hrvatska mala i srednja poduzeća koja su u proteklih pet godina ostvarila rast poslovnih prihoda, broja zaposlenih te upoznati javnost sa poduzetničkim uspjesima kako na regionalnoj tako i na nacionalnoj razini.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.