Župan Koren i zamjenik Sobota na inauguraciji nove hrvatske predsjednice

Svečanoj ceremoniji inauguracije nove hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja je održana u nedjelju, 15. veljače prisustvovao je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota te saborski zastupnik i gradonačelnik grada Križevaca Branko Hrg.
Nakon održane inauguracije župan Koren je istaknuo kako čestita novoizabranoj hrvatskoj predsjednici i želi joj puno uspjeha u obnašanju ove odgovorne dužnosti te vjeruje da će pozivanjem na zajedništvo koje je naglasila i u svojem predsjedničkom govoru doprinijeti boljitku svih građana. Ovom prilikom župan je zaželio novoj predsjednici da u petogodišnjem mandatu ostvari najavljene aktivnosti te svojim djelovanjem motivira sve koji donose važne odluke da država krene uzlaznom putanjom gospodarskog oporavka.
Na Markovom trgu špaliru povijesnih hrvatskih postrojbi pridružila se i Križevačka djevojačka straža kao jedina ženska povijesna postrojba na svijetu koja vuče korijene iz 1848. godine, kada je bana Josipa Jelačića na proputovanju kroz Križevce čuvala straža djevojaka.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.