Župan Koren i zamjenik Sobota na 2. sjednici Gospodarskog vijeća

Danas, 17. lipnja u prostorijama Hrvatske gospodarske komore Koprivnica održana je 2. sjednica Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Koprivnica. Sjednicu je otvorio Mirko Habijanec, član Skupštine te je pozdravio predstavnike tvrtki, gospodarstvenike i predstavnike lokalne i područne samouprave. Habijanec je spomenuo tvrtku Rasco d.o.o. iz Kalinovca kao primjer uspješne tvrtke koja je nedavno proslavila 25. godišnjicu osnutka. Sjednici su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak sa suradnicima, zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Tomislav Katanović, ravnateljica PORE Melita Birčić te direktor RCGO Piškornice Mladen Jozinović koji je ujedno održao prezentaciju o realizaciji samog projekta koji napreduje planiranom dinamikom.
Nakon uvodnog dijela župan Koren obratio se prisutnima i u ime svojih suradnika je rekao: „Ovim putem želim dati podršku vama poduzetnicima koji u ovom kompleksnom razdoblju razvoja društva i gospodarstva pronalazite snage i rješenja da se prije svega održite na životu i gospodarskoj sceni, a onda i povrh toga se širite, razvijate i ulažete. Uloga politike je ovdje posve jasna ne treba ju minimalizirati, ali niti maksimalizirati. Naš zadatak je da pomažemo poduzetništvu u okviru onih mehanizama kojima raspolažemo, u financijskom smislu to nije puno, ali postoje razne vrste pomaganja, kako pojedincu tako i sustavima. Mislim da možemo puno pomoći kroz prostorno planske politike, kroz rješavanja administrativnih zapreka i stvaranju jedne poduzetničke klime“.
Nakon uvodnih govora predstavnici pojedinih tvrtki ukratko su predstavili rezultate dosadašnjeg poslovanja i izložili projekte u nadolazećem razdoblju.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.