Župan Koren i zamjenik Pal na svečanoj akademiji u povodu Dana Policije

U petak, 26. rujna svečanom akademijom u sportskoj dvorani Policijske uprave obilježen je Dan policije, a programu su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal te brojni gosti i uzvanici.

Prigodnim riječima obratio se načelnik Policijske uprave Darko Rep koji se osvrnuo na suradnju sa institucijama na području Županije te posebno istaknuo suradnju sa Koprivničko-križevačkom županijom na brojnim projektima od Vijeća za prevenciju do nedavne izvrsne suradnje u obrani od poplava sa Županijskim stožerom zaštite i spašavanja.

Prisutnima se obratio i župan Darko Koren koji je zahvalio načelniku Repu i policijskim službenicima na uspješnim projektima koje zajednički provode te istaknuo ulogu policije u svakodnevnom životu svih građana. Ovom prigodom župan je svim policijskim službenicima čestitao Dan policije i njihovog zaštitnika sv. Mihovila.

U sklopu programa načelnik Rep je policijskim službenicima uručio iznimna promaknuća za rad, pohvale i priznanja za pobjednice natjecanja u streljaštvu.

Program obilježavanja Dana policije započeo je već u ponedjeljak, 22. rujna sjednicom Vijeća za prevenciju Koprivničko-križevačke županije, a završio u petak, 26. rujna polaganjem vijenaca delegacije Policijske uprave na Križ života na Gradskom groblju u Koprivnici i svečanom akademijom.

Uz svečanu akademiju, održana je izložba slika i ručnih radova autora Josipa Cugovčana te izložba samozaštite građana u sprječavanju kažnjivih radnji.

U sklopu obilježavanja Dana policije organizirano je i natjecanje u streljaštvu za žene malokalibarskim pištoljem i izložba likovnih radova policijske službenice Valerije Golubić.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.