Župan Koren i zamjenik Ljubić službeno preuzeli dužnost u novom mandatu

Predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva KKŽ Veljko Kučeković danas je u prostorima Županijske uprave županu Darku Korenu i zamjeniku župana Ratimir Ljubiću službeno uručio rezultate drugog kruga glasovanja za izbor župana i zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije. Prigodnoj svečanosti prisustvovali su i saborski zastupnik Darko Sobota, pročelnici županijskih upravnih tijela i ravnatelji županijskih ustanova.

Županijsko izborno povjerenstvo utvrdilo je kako je glasovanju pristupilo 29.843 birača od njih 92.249, što je 32,35%, a važećih listića bilo je 28.884. Župan Koren i zamjenik Ljubić osvojili su 14.794 glasa, a današnjim uručivanjem rezultata i službeno su preuzeli dužnost upravljanja Koprivničko-križevačkom županijom u novom četverogodišnjem mandatu.

Župan je zahvalio biračima na povjerenju i podršci te pročelnicima i ravnateljima na suradnji, koja će i u novom mandatu biti usmjerena na dobrobit stanovnika županije.

Ovo je moj četvrti mandat na čelu Koprivničko-križevačke županije i mogu reći kako je ova kampanja bila različita od dosadašnjih. Kompletna hrvatska politička scena se promijenila, posljedica čega su drugačiji izborni procesi, no ova je politička utakmica za nas imala pozitivan ishod. Ostavila je na meni trag i potaknula me na razmišljanje i analize, a u okolnostima u kojima se odvijala, mogu zaključiti kako je ovo izvrstan rezultat. Uručenje rezultata od predsjednika Kučekovića svečan je trenutak i prilika da zahvalim svima koji su bili uz nas. Nastavit ćemo s planovima za razvoj naše županije koji su, vjerujem, bili odlučujući faktor u odabiru te ćemo ih u ovom mandatu i realizirati. Osobno ovo doživljavam kao iznimno veliko priznanje, ali i obvezu koja mi nalaže da još bolje upravljam ovom županijom, a siguran sam da će mi moji suradnici u tome pomoći. Hvala svim predstavnicima medija na korektnom odnosu i praćenju izbornih aktivnosti“, poručio je župan Koren te ujedno čestitao svim izabranim gradonačelnicima i načelnicima na ovim lokalnim izborima, uz poziv za nastavak kvalitetne suradnje na dobrobit građana.

Saborski zastupnik Sobota čestitao je županu i zamjeniku na izbornoj pobjedi, uz riječi: „Kad četvrti put zaredom netko na direktnim izborima dobije povjerenje građana na razini županije, onda zasigurno iza njega stoje dobri rezultati. I pred Županijskom skupštinom su velike prilike da opravdamo povjerenje naših građana, a upravo zahvaljujući Vladi i predsjedniku Andreju Plenkoviću, na području županije odvijaju se nikad veće i vrijednije infrastrukturne investicije –uz brigu o zdravlju građana i očuvanju radnih mjesta. Koristim ovu priliku da pozovem sve članice i članove Županijske skupštine na zajedništvo i slogu kako bismo iskoristili mogućnosti koje su pred nama, na razini Hrvatske govorimo o 6,3 milijarde eura, te vjerujem da ćemo sa županom i zamjenikom to i uspjeti“.

Konačne rezultate drugog kruga glasovanja za izbor za župana i zamjenika župana možete pronaći ovdje:

https://arhiva.kckzz.hr/wp-content/uploads/2021/06/KONACNI-REZULTATI-zupan-zamjenik-zupana.pdf

Konačne rezultate izbora za članice i članove Županijske skupštine možete pronaći ovdje:

https://arhiva.kckzz.hr/wp-content/uploads/2021/05/Konacni-rezultati-izbora-ZS.pdf

 

Služba ureda župana