Župan Koren i zamjenik Ljubić sastali se s predstavnicima Matice umirovljenika

Suradnja i komunikacija Županije s umirovljeničkom populacijom je na visokoj razini, a nedavno smo prisustvovali i otvorenju novih prostorija vaše Udruge, što je doista veliki iskorak koji će donijeti kvalitetnije provođenje aktivnosti i programa - kazao je župan Koren

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić danas su u prostorijama Županijske uprave održali sastanak s predsjednicom Matice umirovljenika Hrvatska Višnjom Fortunom i Miroslavom Fortunom te predstavnicima Udruge Matica umirovljenika Koprivnica – predsjednikom Slavkom Dedijem, potpredsjednikom Ivanom Labašom i tajnicom Vesnom Mucko.

Udruga Matica umirovljenika Koprivnica nedavno je izabrala novo vodstvo, na čemu je župan još jednom uputio čestitke te poželio mnogo uspjeha.

Vjerujem da je suradnja i komunikacija Županije s umirovljeničkom populacijom na visokoj razini, a nedavno smo prisustvovali i otvorenju novih prostorija vaše Udruge, što je doista veliki iskorak koji će donijeti kvalitetnije provođenje aktivnosti i programa. Nema mnogo sredina koje imaju takve uvjete i ljude koji imaju znanja i volje to organizirati i na tome vam doista hvala. Nadam se da ćemo i nadalje uspješno surađivati na dobrobit i zadovoljstvo umirovljeničke populacije“, istaknuo je župan te dodao kako Županija kroz kvalitetnu socijalnu politiku veliku pozornost usmjerava prema skrbi o ranjivim skupinama, a posebno starijim osobama.

Predsjednik Dedi zahvalio je Županiji na kontinuiranoj pomoći i podršci u poboljšanju kvalitete života umirovljenika, napomenuvši: „Drago mi je što je s nama i predsjednica Matice s kojim smo razgovarali na koji ćemo način pristupiti apliciranju na EU fondove i koje bi programe mogli raditi kako bismo ostvarili sredstava za lakše djelovanje naše Udruge. Smatram da je kroz svoj rad naša Udruga zavrijedila pažnju i Županije i Grada Koprivnice, a posebno nas vesele novouređeni prostori u kojima se okupljaju naši članovi.“

Predsjednica Fortuna predstavila je programske smjernice djelovanja Matice te zahvalila županu na prijemu, dodavši: „Posebno vam zahvaljujem što ste podrška i vjetar u leđa novom vodstvu naše Udruge ovdje u Koprivnici i drago nam je što smo povećali članstvo. Pomoć Županije zaista nam puno znači i moram pohvaliti vaš odnos prema umirovljenicima. Hvala što uvijek pronađete vremena za nas.“

Osvrnuvši se na planove za budućnost, predsjednica Fortuna je dodala kako su aktivni u povlačenju sredstava iz EU fondova te kako su posljednje tri godine uspjeli ostvariti 10 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda. Svoja će iskustva prenijeti i članovima u Koprivnici kako bi financijama koje ostvare preko projekata još više poboljšali standard umirovljenika.

Županu i suradnike ujedno je pozvala na svečanu sjednicu Skupštine Matice umirovljenika Hrvatske koja će se održati 24. rujna ove godine, čime će se obilježiti 75. godina osnutka i djelovanja.

 

Služba ureda župana