Župan Koren i zamjenik Ljubić prisustvovali Završnoj online konferenciji projekta “Partnerstvo za sve 2”

Ovo je jedan od vrijednih alata kojima se suprotstavljamo nezaposlenosti kao jednom od najvećih problema hrvatskog gospodarstva. Čestitam nositelju projekta i partnerima na svim provedenim aktivnostima koje su omogućile zapošljavanje, usavršavanje kompetencija i stjecanje novih znanja za još veću konkurentnost na tržištu rada- istaknuo je župan

U ponedjeljak, 9. studenog župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić prisustvovali su Završnoj konferenciji  projekta „Partnerstvo za sve 2“ koja se s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i preporuke Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije održala online putem. Završnom konferencijom uspješno je zaključen projekt koji se provodio u posljednjih 30 mjeseci, a njime je između ostalog  omogućeno zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih, žena i mladih do 29 godina na tržištu rada županije kroz provedbu inovativnih lokalnih inicijativa te je osigurana učinkovita provedba županijske  Strategije razvoja ljudskih potencijala i održivo financiranje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije.

Nositelj projekta  vrijednog gotovo dva milijuna kuna je bila PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije uz podršku Koprivničko-križevačke županije, a njime je uz provođenje brojnih edukacija i ostalih aktivnosti  dodijeljeno i 13 potpora za samozapošljavanje žena i mladih u vrijednosti 390 tisuća kuna čime im je pružena  financijska podrška za ulazak u svijeta poduzetništva.

Župan Koren se uvodno obratio sudionicima konferencije te uz pohvale i čestitke na još jednom uspješno realiziranom europskom projektu, naglasio kako projekti koji potiču interes mladih nezaposlenih ljudi za pokretanje vlastitog poslovanja,  uvelike doprinose razvoju i jačanju gospodarstva na području županije. „ Zadovoljni smo rezultatima koje je projekt polučio i uvjereni smo da je ovo jedan od vrijednih alata kojima se suprotstavljamo nezaposlenosti kao  jednom od najvećih problema hrvatskog gospodarstva. Hrvatska se kao i ostale zemlje koje su prolazile kroz proces tranzicije suočavaju i s demografskim problemom pa je uz poticanje samozapošljavanja, potrebno uložiti dodatne napore kako bi se omogućio ostanak u našem kraju, sigurnost radnih mjesta i zaposlenje te se time prekinuo negativan trend kojem svjedočimo. Ovaj projekt sigurno doprinosi upravo tome te stoga nositelju i partnerima čestitam na realizaciji i svim provedenim aktivnostima koje su omogućile zapošljavanje, usavršavanje kompetencija i stjecanje novih znanja za još veću konkurentnost na tržištu rada“, istaknuo je župan.

Zamjenik župana i predsjednik Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić izrazio je zadovoljstvo što su sve planirane aktivnosti uspješno realizirane te dodao kako je projekt nastavak  dugogodišnje  uspješne suradnje članova županijskog  Lokalnog partnerstva za zapošljavanje  čija je uloga osigurati sudjelovanje javnog,  gospodarskog i civilnog sektora u procesu planiranja i provedbe politike razvoja ljudskih potencijala.  „U sklopu projekta smo revidirali postojeću županijsku Strategiju razvoja ljudskih potencijala, a Lokalnom partnerstvu za zapošljavanje su se priključila i tri nova člana te sada brojimo 29 članova. Organizirane su u radionice za članove LPZ-a s ciljem stjecanja novih znanja, uredili smo prostor Tehničkog tajništva LPZ-a i osigurali pristup konferencijskoj dvorani osobama s invaliditetom. Nadamo se da ćemo i u novoj financijskoj perspektivi 2021.-2027. Prijavljivati i provoditi slične projekte kroz koje ćemo jačati ulogu LPZ-a i unaprijediti županijsko tržište rada“, zaključio je zamjenik Ljubić.

Zadovoljstvo realizacijom svih predviđenih aktivnosti istaknula je i ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić.

„Hvala Županiji i svim partnerima koji su sudjelovali, ovaj je projekt pokazao koliko dobru suradnju imamo između institucija te koliko je ona važna, posebice u ovako izazovnim vremenima. Drago nam je što smo proveli sve aktivnosti, radionice i edukacije koje su obuhvatile 130 osoba a posebno što smo omogućili 13 potpora za start poduzetničkih priča. Možemo biti jako zadovoljni onime što smo postigli i s veseljem očekujemo buduće slične projekte“, naglasila je ravnateljica Birčić.

Nakon prezentacije provedenih aktivnosti koje je predstavila PORA-ina  projekt menadžerica za razvoj ljudskih potencijala  Mateja Lončar, sudionicima su se obratili i predstavnici partnera, ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Križevci Vesna Kuterovac, ispred Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica Renata Lohajner, ispred  Hrvatske obrtničke komore Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Jasmina Sinovec te ispred tvrtke Enter Koprivnica d.o.o. Vesna Vrhovec.

Spomenimo na karaju kako je ukupna vrijednost projekta  1.999.427,00 kuna pri čemu je udio od 99,08 posto sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Služba ureda župana