Župan Koren i zamjenik Ljubić posjetili osnovnu školu u Novigradu Podravskom

U današnjem posjetu Općini Novigrad Podravski župana Darka Korena sa suradnicima dočekao je načelnik Općine Zdravko Brljek i ravnateljica Osnovne škole „Prof. Blaž Mađer“ Lidija Peroš koji su zahvalili na dolasku te predstavili neke od realiziranih projekata Općine i škole kojima je poboljšana kvaliteta života mještana te podignut obrazovni standard.

Na radnom sastanku razgovaralo se o daljnjim planovima u vezi unaprjeđenja školske infrastrukture te mogućnostima nadogradnje i energetske obnove postojeće zgrade škole te povezivanja tog objekta s dvoranom. Župan je napomenuo kako Županija već ima pripremljen projekt energetske obnove te će se pripremiti i dokumentacija za sveobuhvatni projekt kojim će se riješiti trenutne potrebe škole.

Razgovaralo se i o budućim projektima u Općini te korištenju europskih sredstava kroz natječaje koji se otvaraju u novoj financijskoj perspektivi. Načelnik Brljek pohvalio je rad PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ, dodavši da bez takve pomoći i podrške ne bi mogli prijaviti i realizirati projekte jer Općina nema materijalne i kadrovske resurse.

Načelnik Brljek također je zahvalio Županiji na kvalitetnoj suradnji te naglasio kako Općina u Županiji ima partnera s kojim uspješno surađuje, a zahvalama se priključila i ravnateljica Peroš koja je istaknula kako Županija kao osnivač škole vodi veliku brigu kako bi učenici i nastavnici imali najbolje uvjete za učenje i rad.

 

Služba ureda župana