Župan Koren i zamjenik Ljubić obišli umjetnike na Podravskim motivima

Podravski motivi, tradicionalna manifestacija posvećena naivnoj umjetnosti koja se ove godine održava po 25. puta, svečano je otvorena jučer predajom ključeva Grada Koprivnice naivnom slikaru Nikoli Večenaju, a danas u subotu 15. lipnja, slikare koji sudjeluju na trodnevnoj svečanosti naivne umjetnosti posjetio je i župan Darko Koren u pratnji zamjenika Ratimira Ljubića.

Tom prilikom župan je razgledao radove i popričao s umjetnicima o motivacijama, tehnici i inspiraciji koju podravski majstori naive na prekrasan način uprizoruju  u svojim djelima. Kako je župan prilikom obilaska štandova napomenuo, Županija je ponosna što se tradicionalna baština i hrvatska kultura promovira na autohton način koji je specifičan  i jedinstven, ne samo u domaćim okvirima već i mnogo šire.

„Veliko nam je zadovoljstvo i čast što imamo prilike razmijeniti nekoliko riječi s našim umjetnicima koji su putem svojih radova i promicanjem kulture najbolji ambasadori našeg kraja. Prema motivima na djelima, vidi se kako svoj umjetnički izričaj duboko promišljate i živite stoga vam čestitam na umjetničkoj ekspresiji koja je uistinu jedinstvena. Županija će i dalje biti na usluzi i od pomoći kroz projekte kojima promoviramo naivnu umjetnost i našu baštinu diljem svijeta jer tradicija i kultura ovog prostora zaslužuje da bude visoko uzdignuta u svim okvirima“, kazao je prilikom obilaska župan Koren.

Podravski motivi održavaju se još danas i sutra u koprivničkom gradskom parku, a svi zainteresirani ljubitelji umjetnosti i oni koji će to tek postati, pozvani su da obiđu i podrže naivne slikare, razgledaju umjetnička djela i upotpune svoj duh kulture.  

Služba ureda župana