Župan Koren i zamjenik Ljubić obišli moderniziranu cestu u naselju Komatnica

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić danas su u pratnji načelnika Općine Peteranec Krešimira Matijašića i zamjenika Darka Palaša obišli moderniziran dio lokalne javne ceste LC 26032  na dionici Sigetec – Komatnica dužine 1800 metara koji je moderniziran u suradnji Županijske uprave za ceste Koprivničko-križevačke županije i Općine Peteranec. Župan je izrazio zadovoljstvo izvedenim radovima te zahvalio načelniku Matijašiću i Općini Peteranec što u suradnji s Županijskom upravom za ceste brinu kako bi stanovnici koji žive na području općine imali što bolje i sigurnije  uvjete na prometnicama.

Radovi su izvršeni prema Planu radova pojačanog održavanja cesta za 2020. godinu.  Na postojeći zastor od makadama izgrađena je podloga od kvalitetnog kamenog materijala debljine prosječno 30 centimetara te ugrađen sloj asfalta debljine sedam centimetara i širine četiri metra te su obostrano izgrađene i bankine. Ukupna vrijednost investicije je milijun kuna, a Općina Peteranec je od navedenog iznosa  sufinancirala 400.000 kuna.

Na kraju obilaska Općine Peteranec , župan i zamjenik su posjetili i vrtićarce koji polaze Dječji vrtić “Lastavica”  te  Dječji vrtić “Potočnica” u Sigecu  u kojima su ih dočekale odgojiteljice i razdragani mališani.

Izvor fotografija: Općina Peteranec

Služba ureda župana