Župan Koren i predsjednik Uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec potpisali Ugovor o kupoprodaji i prijenosu poslovnog udjela Bistra d.o.o.

Temeljem Odluke o prodaji poslovnih udjela u trgovačkom društvu Bistra d.o.o. koju su članovi Županijske skupštine donijeli na 12. sjednici održanoj 26. studenoga danas je u prostorijama Koprivničko – križevačke županije potpisan Ugovor o kupoprodaji i prijenosu poslovnog udjela.
Uz prisutnost javnog bilježnika, Ugovor o kupoprodaji i prijenosu poslovnog udjela potpisali su župan Darko Koren i predsjednik Uprave tvrtke Radnik d.d. Mirko Habijanec.
Predmetom ugovora utvrđeno je kako je Prenositelj Koprivničko – križevačka županija, vlasnik ukupno 6.357 poslovnih udjela u trgovačkom društvu Bistra d.o.o. Đurđevac. Temeljni kapital Društva iznosi 6.128.600,00 kuna, a nominalna vrijednost poslovnih udjela Koprivničko – križevačke županije koje posjeduje iznosi 635.700,00 kuna što čini 10,37 posto temeljnog kapitala Društva. Vrijednost naknade za prodajne udjele sukladno Ugovoru iznosi 889.980.00 kuna.
Stjecanjem udjela od javnog sektora trgovačko društvo Bistra biti će kompetentno koristiti bespovratne izvore sredstava kako iz domaćih tako i iz stranih izvora, što do sada nije bilo u mogućnosti, a samim time će se povećati i konkurentnost i probitačnost društva istaknuo je župan Koren.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.