Župan Koren i gradonačelnik Lacković potpisali Ugovor o prijenosu osnivačkih prava nad Osnovnom školom Grgura Karlovčana

Na inicijativu Grada Đurđevca, a na prijedlog župana u studenom na Županijskoj skupštini usvojena je Odluka o prijenosu osnivačkih prava Osnovne škole Grgura Karlovčana Gradu Đurđevcu. Temeljem navedene Odluke župan Darko Koren i gradonačelnik Željko Lacković danas, 18. prosinca potpisali su Ugovor o prijenosu osnivačkih prava nad Osnovnom školom Grgura Karlovčana sa sjedištem u Đurđevcu.
Župan Koren naveo je kako je Županija sve ove godine ulagala u đurđevačku školu i u potpunosti financirala izgradnju školske sportske dvorane u Đurđevcu te istaknuo kako vjeruje da će direktni nadzor Grada Đurđevca samim time još više poboljšati rad ove ustanove.
Gradonačelnik Lacković zahvalio je Županiji za sva dosadašnja ulaganja u đurđevačko školstvo te izrazio želju za daljnjom suradnjom. Istaknuo je da gradovi u Županiji, pa tako i grad Đurđevac mora skrbiti o svojoj Školi te je uvjeren da će opravdati današnje potpisivanje Ugovora.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.