Župan Koren i članovi Izvršnog odbor Hrvatske zajednice županija u radnom  posjetu  Hrvatima u Subotici

Župan Darko Koren i članovi Izvršnog odbor Hrvatske zajednice županija na poziv predsjdnice krovne institucije Hrvata u Srbiji – Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasne Vojnić,  tijekom vikenda  borave u radnom posjetu Subotici, političkom i kulturnom središtu Hrvata u Srbiji. U dvodnevnom posjetu članovi Izvršnog odbora će se upoznati s društvenim položajem i potrebama hrvatske nacionalne manjine u Republici Srbiji čime će se nastaviti uspješno započeta suradnja.

Posjet Subotici je započeo u petak 27. rujna susretom predstavnika u Hrvatskom nacionalnom vijeću gdje je priređena svečana večera te kulturno umjetnički program , a nastavljen je u danas radnim sastankom s vodstvom Hrvatskog nacionalnog vijeća te posjetom Festivalu voća. Članovi Izvršnog odbora će se susresti  i s predstavnicima hrvatskih institucija i gospodarstvenicima iz Srbije kako bi razmotrili modele unaprjeđenja trgovinske razmjene i mogućnosti za investicije.

Posjet je od velike važnosti zbog podrške regionalnih tijela vlasti iz Republike Hrvatske Hrvatima u Srbiji i Vojvodini.

Izvor fotografija: HZŽ

Služba ureda župana