Župan Koren djelomično ukinuo izvanredne mjere obrane od poplava

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji u prostorijama Koprivničko-križevačke županije, župan Darko Koren je djelomično ukinuo izvanredne mjere obrane od poplava. Mjere su ostale na snazi do daljnjega na branjenom području uz Dravu nizvodno od Komatnice budući da je još uvijek neizvjesno u kakvom su stanju dravski nasipi nakon navale vode od koje se branilo proteklih dana.

Stanje na području Općine Podravskih Sesveta je pod kontrolom, a problemi su nastali u jutarnjim satima kada je locirano područje uz Dravu na kojem je vodostaj Drave padao te je voda potkopala i odnijela dio obale i puta uz rijeku Dravu izvijestio nas je načelnik Derežić.

Brzom reakcijom lokalnih vlasti i županijskog Stožera zaštite i spašavanja započela je sanacija tog dijela, a u pomoć su pristigli djelatnici iz Hrvatskih voda i Bistre sa potrebnom mehanizacijom.

Trenutno se voda nalazi u visini zemljišta koje je ostalo i ne dolazi do prelijevanja jer vodostaj Drave pada. Međutim, činjenica je da je područje pod posebnim nadzorom jer se još dio toga može odroniti naglasio je načelnik Stožera Ivan Pal te je istaknuo kako niti u jednom trenutku nisu bile ugrožene kuće, niti je došlo do prelijevanja nasipa.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.