Župan i zamjenik u obilasku radova na Osnovnoj školi Molve

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić u pratnji ravnatelja OŠ Molve Ivana Jakovića i načelnika Općine Zdravka Ivančana, u ponedjeljak 11. rujna obišli su radove na rekonstrukciji Osnovne škole Molve.

Ukupna vrijednost radova iznosi 861.662,55 kuna, dok vrijednost ugovora o obavljanju poslova stručnog i obračunskog nadzora iznosi 16.500 kuna. Izvođač radova je „Graditeljstvo Vrabelj“ iz Koprivnice, poslove stručnog i obračunskog nadzora obavlja tvrtka Studio HM d.o.o. iz Đurđevca, a investicija je odobrena za sufinanciranje od Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 750 tisuća kuna, po Programu podrške regionalnom razvoju.

Župan je izrazio zadovoljstvo napretkom radova te je istaknuo njihovu važnost za podizanje obrazovnog standarda na području Koprivničko-križevačke županije, ali i doprinos razvoju Općine i kvaliteti života mještana, posebno mladih obitelji, dok je načelnik Ivančan uputio zahvale Županiji na suradnji i podršci.

Projekt obuhvaća dogradnju katne građevine-knjižnice i zbornice te rekonstrukciju postojeće prizemne zgrade-kotlovnice, uz nadogradnju kata gdje se nalazi spremište. Dogradnja katne građevine-knjižnice i zbornice izvršit će se između postojeće školske zgrade i kotlovnice, a bit će odvojena dilatacijskom rešetkom, dok će se nadogradnja kata iznad kotlovnice izvršiti uz postojeći i dograđeni dio škole. Ukupna veličina dogradnje i nadogradnje škole je 188,03 m2.

Služba ureda župana