Župan i zamjenik Sobota sastali se s predstavnicima tvrtke Bauwerk Boen

U prostorijama Županijske uprave u utorak, 19. prosinca župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota sastali su se s predstavnicima tvrtke Bauwerk Boen, izvršnim direktorom Christianom Kochom, direktorom Igorom Benakovićem i članom Uprave Tomislavom Mirovićem.

Prije nekoliko mjeseci župan i zamjenik Sobota posjetili su proizvodne pogone tvrtke u Đurđevcu, gdje su im predstavljeni planovi za novu investiciju kojom je u prvoj fazi uloženo 9 milijuna eura, od ukupno planiranih 15 milijuna. Time će se u cijelosti modernizirati proizvodni proces ulaganjem u potpuno nove linije, pilanu i kotlovnicu, a trenutni investicijski projekti omogućit će prorez 25.000 m3 trupaca te proizvodnju 1,2 milijuna m2 gotovih i milijun poluproizvoda parketa.

Izvršni direktor Koch naglasio je kako je tvrtka krajem prošle godine postala članica velike švicarsko-norveške Bauwerk Boen grupe, drugog po redu najvećeg proizvođača drvenih podova u Europi te kako ih je u Đurđevac privuklo bogato iskustvo bivše tvrtke Haas Dom u drvnoj industriji, pristup visoko kvalitetnim hrastovim trupcima u regiji i dugoročni ugovor s Hrvatskim šumama koji im osigurava sirovinu za rad. Ulaganje u razvoj tvrtke omogućilo je i rast zaposlenih, trenutno ih imaju 232, a dodatno ulaganje od 4 milijuna eura sljedeće godine rezultirat će novim zapošljavanjem radne snage iz Đurđevca i okolice, za oko 50 radnika.

Kako bi svečano obilježili završetak prve faze najavljene investicije, izvršni direktor Koch župana i suradnike pozvao je na službeno otvorenje proizvodnje koje će se održati 24. svibnja sljedeće godine u Đurđevcu, a župan mu je zahvalio na pozivu, pohvalio inicijativu tvrtke na razvoju tradicije drvne industrije, kao i nova zapošljavanja koja će pridonijeti oživljavanju lokalne zajednice.

Služba ureda župana