Župan i zamjenik Sobota prisustvovali obilježavanju 24. obljetnice osnivanja Postrojbe protuzračne obrane Đurđevac

U organizaciji Udruge branitelja Domovinskog rata Protuzračne obrane Đurđevac u petak, 23. listopada u zgradi INA-e Naftaplin Stari Kotar obilježena je 24. obljetnica osnivanja Postrojbe protuzračne obrane Đurđevac kojoj su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota.

Postrojba je osnovana 1991. godine u okviru Policijske stanice Đurđevac radi zaštite važnih objekata INA-e na području tadašnje Općine Đurđevac.

Predsjednik Udruge branitelja Domovinskog rata PZO Marijan Matočec pozdravio je sve okupljene te je ukratko opisao kako je Postrojba ustrojena i važnost njezinog djelovanja na prostor tadašnje Općine Đurđevac.

Prisutnima se obratio i župan Koren koji je istaknuo „funkciju Postrojbe koja je u tom trenutku čuvala izuzetno važne infrastrukturne objekte čije bi oštećenje i razaranje imalo dalekosežneIMG_8344 posljedice i ugrozilo cijelu Hrvatsku“. Sa dužnim poštovanjem i zahvalom prisjetio se svih koji su dali živote za stvaranje Lijepe naše, a pogotovo njih 152 iz naše Županije.

Okupljene je pozdravio i gradonačelnik Željko Lacković koji je najavio i obilježavanje 24. obljetnice osnutka i djelovanja 3. bojne 105. brigade za 30. listopada.

Ravnatelju Osnovne škole Grgura Karlovčana Marijanu Vinkoviću predsjednik Matočec uručio je i 10 DVD-a s kompilacijom snimaka iz Domovinskog rata prigodnog sadržaja namijenjenih učenicima 8. razreda osnovne škole.

Na spomen obilježju ispred zgrade INA-e delegacije su položile vijenac i upalile svijeće za sve poginule u Domovinskom ratu.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.