Župan i zamjenik Sobota obišli tvrtku Vemo trade u Drnju

Župan Darko Koren i njegov zamjenik Darko Sobota u pratnji predstavnika Obrtničke komore Koprivničko – križevačke županije i HGK Županijske komore Koprivnica obišli su proizvodne pogone tvrtke Vemo trade d.o.o. u Drnju.
Jozo Vujeva, direktor spomenute tvrtke ukratko je prezentirao petnaestogodišnji kontinuitet u razvoju tvrtke koja se specijalizirala za izradu jedne vrste papirnatih vrećica te se osvrnuo na protekle dvije godine poslovanja u kojem je u potpunosti obnovljena proizvodna tehnologija. Tvrtka je izvozno orijentirana te je oko 95 posto ukupnog kapaciteta namijenjeno izvozu u zemlje EU.
Župan je prilikom obilaska izrazio zadovoljstvo primjerom tvrtke koja kontinuirano ulaže i razvija svoje kapacitete te se izvrsno prilagodila zahtjevnom europskom tržištu, a u planu je i novo zapošljavanje koje će se realizirati izgradnjom nove proizvodno skladišne hale u Dravskoj ulici u Koprivnici i nabavom nove proizvodne opreme. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko dvadesetak milijuna kuna, za što će se pokušati osigurati 45 posto bespovratnih sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj što će biti potvrđeno, nadaju se u tvrtki Vemo trade, sredinom rujna.
Tekućim projektom Koprivničko križevačke županije poticanja izgradnje gospodarskih građevina sufinanciran je trošak izrade glavnog građevinskog projekta za novi proizvodno skladišni prostor tvrtke u iznosu od 30.000 kuna. Osim navedenog programa, poduzetnik je u razvoju tvrtke i ranije koristio sufinanciranje kamata po županijskom projektu „Lokalni projekti razvoja malog gospodarstva“.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.