Župan i zamjenik Sobota na sastanku s ministrom Butkovićem

Na poziv ministra Olega Butkovića, župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota u četvrtak, 6. rujna prisustvovali su radnom sastanku u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu.

Tema razgovora bila je priprema za sastanak koji će se uskoro održati u Županijskoj upravi, a koji se s ministrom Butkovićem planira unazad nekoliko mjeseci.  Župan i zamjenik Sobota s ministrom su definirali teme sastanka, koje će se prvenstveno odnositi na nastavak gradnje brze ceste od Križevaca prema Koprivnici, projekt drugog željezničkog kolosijeka Dugo Selo-Križevci, projekt Podravske magistrale, ali i na problematiku financiranja županijskih uprava za ceste o kojoj je bilo riječi i na posljednjem sastanku župana s Vladom RH.

Župan je naglasio kako su to sve projekti koji utječu na razvoj Koprivničko-križevačke županije, ali i okolnih županija, a u konačnici i na razvoj cijele Hrvatske.

Na sastanku je još dogovoreno kako će Županijsku upravu, uz ministra Butkovića, posjetiti i predstavnici Hrvatskih cesta te HŽ Infrastrukture, a župan i zamjenik Sobota na kraju su zahvalili ministru na pozivu i podršci prezentiranim projektima.

 

Služba ureda župana