Župan i zamjenik Sobota na Investicijskom forumu sjeverozapadne Hrvatske

U prostorima Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica u četvrtak, 28. veljače održan je Investicijski forum sjeverozapadne Hrvatske u organizaciji Lider Investa, kojemu su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota.

U svom obraćanju, župan je zahvalio organizatorima što su prepoznali ovaj prostor kao gospodarski značajan te dodao: „Vjerujem da se svi slažemo da nema razvoja gospodarstva bez razvoja industrije, a ovdje u našoj Županiji, prije svega u Koprivnici, nalazi se industrijska oaza zahvaljujući našim velikim gospodarskim subjektima predvođenim Podravskom, Radnikom u građevinskom sektoru i KTC-om u trgovačkom sektoru. To su sve tvrtke koje zapošljavaju mnogo ljudi i to nas smješta u gornji dom hrvatskog gospodarstva, na našu sreću. Moramo se uspoređivati s onima koji su bolji i jači od nas, što se prije svega odnosi na aktualnu industrijsku strategiju Njemačke iz koje možemo puno toga naučiti, no prvenstveno to primijeniti na prostor, vrijeme i okolnostima u kojima živimo. Živimo u prostoru koji nam daje sve potrebne predispozicije da budemo gospodarski uspješni, samo to treba ugraditi u sustav i biti spreman na promjene, jer ako se nismo spremni mijenjati osuđeni smo na stagnaciju i na propast. Zahvaljujem svima koji daju svoj doprinos tome da gospodarstvo i društvo općenito činimo boljim i želim vam uspješan rad.

U uvodu su se obratili i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te glavni urednik Lidera i član stručnog odbora Lider Investa Miodrag Šajatović, a uz predavanja održan je i okrugli stol na temu „Stvaranje pozitivnog investicijskog okruženja u sjeverozapadnoj Hrvatskoj“. Ovom događanju odazvali su se i brojni predstavnici velikih i malih tvrtki koje su ostvarile značajnu investiciju u Županiji te predstavnici institucija.

Lider invest projekt je koji ima misiju prepoznati i promicati investicije koje otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i dodaju vrijednost te primjerom i stečenim iskustvima vraćaju povjerenje u institucionalne i pravne okvire potrebne za stvaranje pozitivnog ozračja koje će privući buduće ulagače.

Služba ureda župana