Župan i zamjenik Pal prisustvovali vježbi spašavanja i evakuacije na Danici

Na području industrijske zone Danica, u krugu Carlsberg Croatia d.o.o. provedena je praktična vježba postupka u slučaju izvanredne situacije, a kojoj je prisustvovao župan Darko Koren zajedno s zamjenikom župana Ivanom Palom i stručnim suradnikom za zaštitu i spašavanje Stjepanom Behinom.

U razrađenom planu vježbe, pretpostavljeni scenarij polazi od izbijanja požara na motoru kompresora u kompresorskoj stanici nakon čega je uslijedilo istjecanje amonijaka. Uključen je alarmni sustav za evakuaciju djelatnika Carlsberg pivovare te su obaviještene nadležne službe Županijskog centra 112 Koprivnica. Obaviješteni su djelatnici službe Javne vatrogasne postaje Koprivnica, Hitne pomoći i Operativo-komunikacijskog centara policije, nakon čega je uslijedila akcija izvlačenja djelatnika Carlsberg pivovare iz zone trovanja amonijakom te gašenje i saniranje kontaminiranog i opožarenog područja. Akcija je provedena u skladu s Planom zaštite od požara, dok su djelatnici Carlsberg pivovare postupili prema Planu evakuacije.

Cilj provedene vježbe je bila priprema sudionika na učinkovito i organizirano izvođenje zadataka pomoći, zaštite i spašavanja te osposobljavanje, provjera i ocjenjivanje pripremljenosti djelatnika. Tijekom izvođenja vježbe provedene su mjere sigurnosti i zaštite svih sudionika i prisutnih promatrača, kao i mjere sprječavanja zagađenja okoliša.

Vježbom je također upotpunjeno obilježavanje Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite RH uz prisutnost županijskog vatrogasnog zapovjednika Zvonimira Habijana, pročelnika Područnog ureda Koprivnica DZUS Ivana Kramarića, voditelja županijskog centra 112 Koprivnica Romana Sabola i zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica Slavka Lakuša.

Služba ureda župana