Župan i zamjenik Pal prisustvovali preventivnoj akciji „Program prometne kulture za najmlađe“

U organizaciji Jumicar Hrvatska i partnerima Policijske uprave koprivničko – križevačke, Osnovne škole Andrije Palmovića Rasinja, Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Hrvatskog auto kluba te Hrvatske gorske službe spašavanja održana je preventivna akcija „Program prometne kulture za najmlađe“.

Ovoj preventivnoj akciji prisustvovali su župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal, a podršku ovom programu pružili su i Hrvatska vatrogasna zajednica, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje te Hrvatski crveni križ.

Prilikom akcije, županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan i Dobrovoljno vatrogasno društvo Rasinja prikazali su učenicima način gašenja požara na otvorenom prostoru i to gašenjem vodom, raspršenim mlazovima, a predstavili su i postavljenu lepezu za zaštitu okoliša kako bi se spriječilo širenje vatre na okolne prostore. Pored toga, prikazali su i gašenje požara ručnim vatrogasnim aparatom, a u čemu se okušali i učenici.

Uz vatrogasnu obuku, učenici su prošli kroz multimedijsko predavanje o prometnim pravilima, ulozi svih sudionika i poželjnog ponašanja u prometu nakon čega su na prometnom poligonu odradili i praktičan dio gdje su uz asistenciju instruktora i prometne policije odradili samostalnu vožnju malim automobilima. Učenici su tijekom obuke prošli i kroz radionicu Gradskog društva crvenog križa Koprivnica pri čemu su učili o osnovama prve pomoći, a svim učenicima župan je po završetku obuke uručio Jumicar vozačke dozvole.

Program Jumicar već se godinama uspješno provodi u većini europskih zemalja kao i u Republici Hrvatskoj, a od ove godine edukacija se po prvi puta provodi na području Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana