Župan i zamjenik Pal na predstavljanju fotomonografije Skriveni biseri hrvatskih županija

Župan Darko Koren i zamjenik Ivan Pal prisustvovali su u petak, 4. prosinca u velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu predstavljanju izdavačkog prvijenca Hrvatske zajednice županija – fotomonografije Skriveni biseri hrvatskih županija.

Fotomonografija na više od 180 stranica objedinjuje već dobro poznate, ali i zanimljive nepoznate informacije o kulturnim, povijesnim ili prirodnim znamenitostima svih hrvatskih županija.

Koprivničko – križevačka županija predstavila je svoje geografske i gospodarske značajke, prirodne ljepote Podravine i Prigorja, najznačajnije županijske manifestacije te kulturno – povijesna obilježja koja je na jednom mjestu objedinio prof. Hrvoje Petrić.

fotomonografija (7)Na predstavljanju fotomonografije okupljene je pozdravio gradonačelnik Milan Bandić, a svoje utiske o jedinstvenom izdanju dali su i dosadašnji predsjednici Zajednice koja okuplja sve jedinice područne (regionalne) samouprave u Hrvatskoj: primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić te sadašnji predsjednik, šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Svaki dio Hrvatske na jedinstveni način upotpunili su i nastupi izvođača, među kojima i članovi Udruge cimbalista Hrvatske iz Đurđevca koji su u pravom smislu dočarali očuvanje kulturne baštine Podravine i Prigorja, Međimurja i Hrvatskog Zagorja.

Svoj pečat stranicama fotomonografije dalo je uredništvo sačinjeno od predstavnika svih dvadeset županija i Grada Zagreba radeći na projektu posljednjih osam mjeseci. U ime Koprivničko – križevačke županije u radu uredništva sudjelovala je voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol Melita Ivančić.

Detaljnije upoznavanje svih županija Lijepe Naše čitatelja će iznenaditi, obogatiti njegovo znanje te potaknuti ga da krene u potragu za njima što je bila ideja i cilj izrade ove fotomonografije.

U narednoj godini Hrvatska zajednica županija planira fotomonografiju tiskati na engleskom jeziku, a prvo izdanje možete prolistati i u elektroničkom obliku na stranici www.hrvzz.hr.

Odsjek za komunikacije i protokol