Župan i zamjenik Ljubić posjetili naselje Donja Velika u Sokolovcu

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić prošlog su vikenda boravili u posjetu naselju Donja Velika koje se nalazi u sklopu općine Sokolovac, gdje su predstavljeni realizirani projekti koji će značajno podići kvalitetu života mještana. Domaćin je bio načelnik Općine Vlado Bakšaj sa suradnicima, a prisutna je bila i načelnica Općine Hlebine Božica Trnski.

Prvo su obišli novoobnovljenu kapelicu sv. Josipa u Bilu, gdje je služena sveta misa, a zatim je župan, uz zamjenika Ljubića i načelnika Bakšaja, rezanjem vrpce otvorio mrtvačnicu u Donjoj Velikoj čime je riješen dugogodišnji problem dostojanstvenog ispraćaja pokojnika. Radovi su bili vrijedni oko 650 tisuća kuna od čega je većinu osigurala Općina iz svog proračuna, dok je ostatak sredstava stigao iz Poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

U nastavku, župan Koren i zamjenik posjetili su Dobrovoljno vatrogasno društvo Donja Velika gdje su razgledali radove na unutarnjem uređenju Vatrogasnog doma koji su stajali oko 18 tisuća kuna, a zatim su prisustvovali primopredaji kombi vozila za DVD vrijednog 40 tisuća kuna, koje će biti na raspolaganju vatrogascima.

Župan je zahvalio načelniku i suradnicima na domaćinstvu, istaknuvši kako je Općina odličan primjer brige o svojim mještanima, posebno u segmentu izgradnje prometne, komunalne, društvene i školske infrastrukture, čime se doprinosi razvoju cijele zajednice i poboljšanju životnog standarda mještana. Naglasio je kako se kroz suradnju Županije i Općine potiče revitalizacija Sokolovca, a Županija će i nadalje biti na raspolaganju za svu potrebnu pomoć i podršku.

Načelnik Bakšaj zahvalio je županu te kazao kako Općina u svom sastavu ima čak 32 naselja u kojima se provode brojni projekti za dobrobit mještana. Županiji je zahvalio na partnerstvu koje je ključno za njihovu realizaciju, uz želje za još mnogo uspješnih investicija na području Općine.

 

Služba ureda župana