Župan i zamjenik Ljubić na otvorenju novouređenog trga u Sigecu

Vremena su kada se ne okupljamo često, no drago mi je da svjedočimo ovakvim događajima koji će razveseliti cijelu zajednicu i značajno doprinijeti kvaliteti života mještana Sigeca. Sve nas povezuje želja za stvaranjem nečega dobroga u mjestima gdje živimo, a mala mjesta poput ovog velika su zahvaljujući svojim stanovnicima i ljudima koji vode ovu Općinu - kazao je župan na otvorenju trga.

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić danas su prisustvovali svečanom otvorenju novouređenog trga u Sigecu, uz domaćina, načelnika Općine Peteranec Krešimira Matijašića, saborskog zastupnika Darka Sobotu, načelnika Općine Gola Stjepana Milinkovića te druge uzvanike.

Prije otvorenja, u župnoj crkvi sv. Marka evanđelista održana je sveta misa koju je predvodio monsinjor Josip Mrzljak, varaždinski biskup u miru, uz suslavlje župnika Leona Lozančića.

Za opuštenu atmosferu i sjećanje na legendarne Gruntovčane pobrinuli se Presvetli (Josip Dombaj) i Cinober (Krešo Lukačinec), glumci KUD-a Gruntovec koji djeluje u sklopu Udruge Sigečko srce, koji su vodili protokol otvorenja.

Načelnik Matijašić izrazio je ponos novouređenim trgom, kojim dominira velika pisanica s posvetom likovima iz Gruntovčana, te kazao: „Prije dvije godine ovdje je bila derutna zgrada, a sada imamo najljepši mali trg u Podravini. Za uređenje trga izdvojili smo 320 tisuća kuna, od čega je pola iznosa dala naša Županija na čemu se iskreno zahvaljujem. Uz to, uredili smo i parkiralište i zgradu dućana s čime se investicija penje na milijun kuna, a velik doprinos osmišljanja izgleda trga dale su i udruge s ovog područja. Ovakvo zajedništvo je put za razvoj i napredak naših općina, sela i gradova.

Župan je čestitamo načelniku i svima koji su sudjelovali u ovom projektu te istaknuo: „Vremena su kada se ne okupljamo često, no drago mi je što svjedočimo ovakvim događajima koji će razveseliti cijelu zajednicu i značajno doprinijeti kvaliteti života Sigečana. Sve nas povezuje želja za stvaranjem nečega dobroga u mjestima gdje živimo, a mala mjesta poput ovog velika su zahvaljujući svojim stanovnicima i ljudima koji vode ovu Općinu. Oduševljeni smo novouređenim trgom, čuli smo što se sve radi u Općini i drago mi je što je Županija u najvećem dijelu tih projekata partner. Svaka sredina koja želi suradnju i napredak sigurno će imati podršku županije i mene osobno. Čuvajte se i ostanimo zdravi!“

Prigodne riječi uputili su i saborski zastupnik Sobota, načelnik Milinković, dok je monsinjor Mrzljak blagoslovio trg i sve prisutne.

Spomenimo i kako je uz ovu svečanost, u Društvenom domu postavljena etnografska izložba u organizaciji Udruge Sigečko srce, koju čine predmeti i fotografije u vlasništvu Marijane Kranjec.

Služba ureda župana