Župan i zamjenici u pratnji potpredsjednika Vlade Tolušića obišli Renesansni festival

U Koprivnici je u tijeku 13. po redu Renesansni festival, jedna od najznačajnijih turističko-povijesnih manifestacija u Koprivničko-križevačkoj županiji i šire, u kojoj sudjeluje preko tisuću kostimiranih sudionika iz Hrvatske i inozemstva.

Koprivničko-križevačka županija i ove je godine podržala manifestaciju kao jedan od pokrovitelja, a u subotu, 25. kolovoza obišli su je župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, saborski zastupnici Branko Hrg i Damir Felak te ostali suradnici. Domaćini na tradicionalnoj kraljevskoj gozbi s renesansnim delicijama bili su im gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i direktor Turističke zajednice grada Koprivnice, Renato Labazan. Župan i suradnici čestitali su im na još jednoj uspješnoj organizaciji Festivala te zahvalili na doprinosu turističkoj ponudi Koprivničko-križevačke županije.

Ovogodišnja glavna tema Festivala je „Tajne željeza“, a za posjetitelje je pripremljen bogat program, dok su u sklopu teme Festivala, koja je realizirana u suradnji s Muzejom grada Koprivnice, izrađene peći za taljenje željezne rudače.

Renesansni festival traje od 23. do 26. kolovoza, a detaljan program možete vidjeti OVDJE.

Služba ureda župana