Župan i zamjenici prisustvovali otvorenju Renesansnog festivala

U Koprivnici je u četvrtak 22. kolovoza otvoren četrnaesti po redu Renesansni festival, a svečanosti otvorenja je prisustvovao i župan Darko Koren sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem koji su manifestaciju obišli s delegacijom Vlade Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem i predstavnicima Grada Koprivnice.

Predsjednik Vlade čestitao je organizatorima istaknuvši važnost koju manifestacija ima za kontinentalni turizam sjeverozapadne Hrvatske, dok je ministar turizma Gari Cappelli koji je i otvorio festival, dodao kako je zadovoljan s rezultatima turističke sezone te kako manifestacije na kontinentu imaju sve veći značaj u ukupnoj turističkoj slici Hrvatske.

Svečanost otvorenja renesansnim plesovima uljepšali su članovi Društva naša djeca te skupina Prsteki dječjeg vrtića Tratinčica, a posebnu pozornost je izazvala i renesansna humanitarna modna revija koju su nosile rukometašice Podravke sa štićenicima udruge Latice.

Tema ovogodišnjeg Renesansnog festivala je tortura, a središnji dan manifestacije će se održati tradicionalno u subotu 24. kolovoza ulaskom kraljevske povorke na područje festivala te atraktivnim vatrenim napadom na gradske bedeme u večernjim satima.

Služba ureda župana

Izvori fotografija: vlastiti i drava.info