Župan i zamjenici podržali akciju Zaustavimo glaukom

U povodu Svjetskog tjedna glaukoma koji se obilježava od 8. do 14. ožujka danas je u prostorima edukacijskog centra Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica održana akcija mjerenja očnog tlaka za sve zainteresirane građane sa svrhom ranog otkrivanja glaukoma.
Nacionalnu kampanju naziva „Zaustavimo glaukom“ podržali su župan Darko Koren i zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal sa suradnicama, a Koprivničko-križevačka županija preuzela je pokroviteljstvo spomenute kampanje.
Zbog podizanja svijesti i znanja o glaukomu među građanima i liječnicima u Hrvatskoj organizirane su brojne aktivnosti tijekom tjedna glaukoma, pojasnila nam je predstojnica Odjela za otorinolaringologiju i oftalmologiju dr. med. Jasna Pavičić-Astaloš. „S obzirom da je oštećenje vida nastalo zbog glaukoma nepovratno, rano prepoznavanje bolesti, dijagnostika i pravovremeno liječenje iznimno je važno“dodala je dr. Pavičić-Astaloš.
Ovogodišnju kampanju u cijeloj Hrvatskoj organizirali su Referentni centar za glaukom Ministarstva zdravlja uz potporu Hrvatskog oftalmološkog društva.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.