Župan i zamjenici održali prijem za „robotičare“ OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice

U prostorijama Županijske uprave danas su župan Darko Koren i zamjenici Darko Sobota i Ivan Pal upriličili prijem za mlade koprivničke robotičare, pobjednike natjecanja Hrvatske lige robotičara u kategoriji Rescue Line Beginner.

Župan je uputio čestitku učenicima na osvojenim medaljama, a tom prilikom je naglasio kako upravo učenici predstavljaju budućnost Županije istaknuvši kako „najvažniji kadrovski potencijal kada se počne razvijati od ovakvog uzrasta, onda to daje nadu da će ovaj prostor se razvijati i napredovati“.

Na održanom natjecanju iz robotike u Sinju, u konkurenciji oko 220 natjecatelja u 11 kategorija, učenici te ujedno i polaznici radionica robotike osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice, pod vodstvom profesora Ivice Kolarića ostvarili su impresivan uspjeh osvojivši prva 3 mjesta u kategoriji Rescue Line Beginner.

Prijemu je prisustvovala i ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec te profesor Ivica Kolarić koji je ukratko prezentirao naporan rad učenika kroz proteklih godinu i pol dana. Učenici su tjedno dva sata provodili na radionici robotike kako bi se pripremili za održano natjecanje u Sinju te u konkurenciji učenika starosne dobi od 7 do 19 godina osvojili zlatnu, srebrnu i brončanu medalju. Najavio je daljnje pripreme učenika za buduća natjecanja te naglasio kako „njihov trud, rad i zalaganje te pristup svemu što su radili tijekom godine i pol, donio je to da smo postigli takav rezultat“.

Prvo mjesto osvojila je ekipa ROBO Koprivnica u sastavu Maksimilijana Perkovića i Gregora Gašparića. Drugo mjesto zauzela e ekipa TeFi u sastavu Tea Kežmana i Filipa Petričevića dok na trećem mjestu nalazi se ekipa TOYOTA koju čine učenici Luka Cuković, Matija Bogomolec i Marko Kovač.

Učenici su sa svima prisutnima podijelili dojmove sa natjecanja, ispričali kako su se pripremali i što su sve tijekom protekle godine naučili. Sa županom su podijelili i nekoliko anegdota sa natjecanja, ali i buduće planove rada u području robotike.

Koprivničko-križevačka županija čestita svim učenicima na ostvarenim rezultatima te im želi puno uspjeha na budućim natjecanjima.

Služba ureda župana