Župan i zamjenici održali prijem za predstavnike folklornih društava 9. Međunarodnog folklornog festivala “Iz bakine škrinje”

U petak 10. srpnja u sjedištu Koprivničko-križevačke županije održan je prijem za delegacije sudionika 9. Međunarodnog folklornog festivala „Iz bakine škrinje“. Svečanom prijemu prisustvovali su župan Koren, zamjenici Darko Sobota i Ivan Pal te njihovi suradnici. Župan Koren se prisutnim gostima i sudionicima Festivala uvodno obratio: „Ovaj naš susret je uvod u ovu trodnevnu manifestaciju. Ove godine manifestacija je obogaćena, osim onih kojih će nastupiti i dolaskom ljudi koji su zaduženi za kulturu u regiji iz koje dolazite. U kulturnom smislu imamo mnogo posebnosti, a puno pažnje poklanjamo tradiciji i vrijednostima koje čuvamo kroz manifestacije ovakvog karaktera“.

Od folklornih predstavnika prijemu su prisustvovali predstavnici grupa iz Austrije, Italije, Slovačke i Hrvatske. Iz Austrije predstavili su se Alpski hornisti, pjevački kvintet i folklorna grupa iz Salzburga te dužnosnici zaduženi za kulturu i udruge u gradu Salzburgu i pokrajini Salzburg. Kao hrvatski predstavnici prijemu su prisustvovali predstavnici FA Koprivnica i njihova voditeljica Nada Šešić.
Na višednevnom festivalu koji se održava u Koprivnici, Goli i Kalinovcu, sudjeluje ukupno 300 izvođača iz šest zemalja uključujući i Hrvatsku. Cilj festivala je upoznati ljude sa običajima i tradicijskim vrijednostima inozemnih i domaćih skupina. Koprivničko-križevačka županija je glavni pokrovitelj festivala, a suorganizatori su i Grad Koprivnica, Općina Gola i Općina Kalinovac. Gosti i sudionici iz susjednih zemalja tokom boravka u Koprivnici posjetit će Podravku, galeriju i etno kuću Večenaj u Hlebinama i skulpture Ciglar.

Župan i njegovi suradnici razmijenili su prigodne poklone sa predstavnicima folklornih skupina, pokloni su bili autohtoni iz krajeva iz kojeg pojedine folklorne skupine dolaze. Nakon prijema izvođači su se predstavili građanima Koprivnice na Zrinskom trgu kratkim nastupima, a najviše pažnje izazvali su alpski hornisti sa svojim poznatim rogovima dugima tri metra.
Pozivamo sve zainteresirane posjetitelje da posjete Festival u sljedeća tri dana i to danas, u petak u 20.30 sati u Sportskoj dvorani u Goli, u subotu u 20.30 u koprivničkom Domoljubu te u nedjelju u 11 sati u crkvi Svetog Luke u Kalinovcu.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.