Župan i zamjenici održali prijam za dobitnike nagrada „Šegrt Hlapić“ i „Statue Zlatne ruke s poveljom“

Župan Darko Koren sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ivanom Palom upriličio je prijam za dobitnike nagrada „Šegrt Hlapić“ i „Statue Zlatne ruke s poveljom“. Naime, riječ je o Darku Frankolu, vlasniku obrta „Moby Dick“ iz Koprivnice koji je primio nagradu „Statua Zlatne ruke s poveljom“ dok je Marija Posavec, vlasnica Frizerskog salona Mulier iz Koprivnice primila nagradu „Šegrt Hlapić“ za najboljeg mentora.

„Vi ste okrunili svoju karijeru ovom nagradom“, započeo je župan Koren na samom početku te dodao kako Županija na jedan simboličan način uvijek pokušava naglasiti sve ono što je dobro i pozitivno u našem društvu pa je stoga ovaj prijam i upriličen. Dodao je “ puno pažnje posjećujemo IMG_0319mobrtništvu i obrtničkim zanimanjima. Vi imate prosvjetiteljsku ulogu u obrtništvu jer ste snažno angažirani u sustavu obrtništva“. Osim toga, pohvalio je njihov rad rekavši: „Aktivni ste i u komisijama za majstorske ispite koji uvelike doprinose razvoju obrtništva i čestitam Vam na Vašem trudu i radu“. Župan se osvrnuo i na malo gospodarstvo pri čemu je istaknuo „malo gospodarstvo  i obrtništvo ima snažan utjecaj u ovom društvu kojeg moramo njegovati da bismo mogli napredovati“.

Tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać naglasio je kako su ove nagrade vrijedne jer ukazuju na dugogodišnji trud i rad ovih dvaju obrtnika te dodao kako je Darko Frankol jedan od troje obrtnika iz cijele Hrvatske osvojio ovu nagradu isto kao i Marija Posavec. Tajnik Barać govorio je i o kriterijima za osvajanje ovih vrijednih nagrada te poželio da i u budućnosti imamo takve obrtnike s čijim uspjesima ćemo se ponositi.

IMG_0318mZahvalu za ovu nagradu i prijam uputila je Marija Posavec te istaknula kako je u ovom poslu već 40 godina, 29 u obrtništvu i obučila 45 učenika. „Ova nagrada mi je veliki poticaj za dalje, a ovaj posao me ispunjava i oplemenjuje“, dodala je Marija, nakon čega je i Darko Frankol  zahvalio Obrtničkoj komori i Županiji na prepoznatom radu te ukratko predstavio svoj dugogodišnji rad.

Inače, Marija Posavec je članica  Upravnog odbora Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, članica Skupštine Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, predsjednica Odbora za strukovno obrazovanje Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije te predsjednica komisije za polaganje majstorskog ispita dok je Darko Frankol aktivan u tijelima komorskog sustava, trenutno potpredsjednik Udruženja obrtnika Koprivnica, član je Upravnog odbora Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, član Skupštine udruženja i POK-a, član Ceha proizvodnih obrta POK-a i član Upravnog odbora Klastera malih poduzetnika „KLAMPOD“, a vrlo je aktivan i na području sporta i to kao hrvač, a trenutno je trener u hrvačkom klubu „Podravka“.

Važno je napomenuti da se ove nagrade dodjeljuju za dugogodišnje uspješno bavljenje obrtom, doprinos razvitku komorskog sustava, obrazovanja, očuvanja tradicije i na drugim područjima, a dobitnike je za ovu nagradu predložila Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana