Župan i suradnici ugostili đurđevačke karatiste kako bi im čestitali na izvanrednim rezultatima

Kako bi im čestitali na rezultatima koje postižu, župan Darko Koren i suradnici u srijedu, 5. prosinca u prostorima Županijske uprave ugostili su predsjednika Karate kluba Đurđevac Ivana Juričića, tajnicu Kluba Jasminku Sinjeri Prevedan te brojne članove.

Izrazivši zadovoljstvo uspjehom Kluba koji na najbolji način, kroz mlade i sport, promovira Županiju, župan je kazao: „Možemo reći kako je ova godina obilježena sjajnim sportskim rezultatima i raduje nas što ste i vi dio te lijepe priče. Veseli nas vidjeti ovoliko mladih koji se od najranijih nogu usmjeravaju u sportski način života, što važno u suvremenom svijetu. Čestitam vam na svim uspjesima koje ste postigli i na trudu koji ulažete jer nije lagano voditi jedan sportski klub, posebno s puno članova i uspješan. Želim vam još mnogo medalja i odličnih sportskih rezultata.“

Čestitkama se pridružio i predsjednik županijske Zajednice sportova Stanislav Lovković koji kazao kako Zajednica već niz godina prati i podržava Klub koji na svim razinama dokazuje svoj marljiv rad i zalaganje. Zahvalio je i županu na održavanju prijema za ove uspješne sportaše te dodao kako će im Zajednica i nadalje pomagati u svemu što bude potrebno.

Predsjednik Juričić uzvratio je zahvale, istaknuvši kako su rezultati koje postižu na državnim i međunarodnim natjecanjima, kao i na svjetskom kupu, odlična motivacija za mali klub koji broji 40-tak članova i tri trenera.

Relativno smo mlad Klub i prvenstveno ulažemo u one najmlađe, a to su nam klinci od 5 do 15 godina, koji su stvarno vrijedni, redoviti na treninzima i odlični učenici. Lijepo je vidjeti mladost u sportu, jer dosta djece provodi većinu vrijeme za računalom. Od rezultata istaknuo bih kako do 2012. godine do danas imamo 1200 medalja, od čega 30 državnih, a u svemu tome, osim podrške roditelja, važna nam je i financijska podrška županijske Zajednice i Grada Đurđevca.“, kazao je predsjednik Juričić te županu u znak zahvalnosti poklonio sat Kluba.

Kao što je pojasnio predsjednik Juričić, ponosan je na sve svoje članove, a što se tiče posljednjih uspjeha na 19. Balkanskom karate prvenstvu za kadete, Ema Juričić osvojila je zlato, Ema Čorba broncu, dok je Mateja Prevedan bila peta. Ema Juričić time ujedno izborila odlazak na europsko prvenstvo u Dansku, dok je Ivan Juričić bio treći na svjetskom kupu, drugi na državnom prvenstvu te drugi na balkanskom prvenstvu.

U ime članova zahvale županu na prijemu uputila je Ema Juričić, dodavši kako joj je drago vidjeti da se prepoznaje rad Kluba te je poručila mladima da se što više uključe u sport, posebno karate.

Čestitke đurđevačkim karatistima uputili su i zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te županijske pročelnice.

Služba ureda župana