Župan i suradnici u obilasku Osnovne škole Kalnik – u planu je obnova vanjskog igrališta vrijedna 300 tisuća kuna

Župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek jučer su obišli Osnovnu školu Kalnik, pridržavajući se svih preporučenih epidemioloških mjera.

Ispred škole dočekala ih je ravnateljica Đurđica Sučić te su krenuli u obilazak vanjskog igrališta gdje se na ljeto planira obnova, u što će Županija uložiti 300 tisuća kuna. Osim u igralište, ulaže se i u redovno održavanje škole, a tu je posebno važno spomenuti obnovljenu informatičku učionicu kako bi učenici i nastavnici imali još bolje uvjete za učenje i rad.

Ravnateljica je županu zahvalila na brizi za školu, kao i na svemu što Županija čini za unapređenje obrazovnog sektora, dodavši kako trenutno broje preko 60 učenika u osam razrednih odjela.

Župan je naglasio kako je temeljna zadaća svake županije ulaganje u obrazovanje te smo kao osnivač osnovnih i srednjih škola poduzeli brojne aktivnosti kako bi školski sustav u uvjetima epidemije bio organiziran u skladu sa svim preporukama, a sve u svrhu očuvanja zdravlja učenika i prosvjetnih djelatnika.

U nastavku se razgovaralo o planovima za naredno razdoblje, a Županija će i nadalje nastaviti ulagati u dostupnost obrazovanja i ravnomjeran razvoj svih svojih sredina.

 

Služba ureda župana