Župan i suradnici prisustvovali svečanom prijemu povodom obilježavanja Dana policije

U prostorijama Policijske uprave koprivničko-križevačke u utorak, 25. rujna održan je svečani prijem načelnika Policijske uprave Vjekoslava Štimca povodom proslave Dana policije, kojemu su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Prijemu su prisustvovali i predstavnici gradova Koprivnice i Križevaca, rukovoditelji ustrojstvenih jedinica, predstavnici institucija s kojima Policijska uprava surađuje te kolege iz Republike Mađarske.

Prilikom svog obraćanja župan je uputio čestitke Policijskoj upravi i načelniku Štimcu te naglasio izvrsnu suradnju s Koprivničko-križevačkom županijom, što se očituje kroz brojne zajedničke aktivnosti. Također je uputio zahvale na doprinosu sigurnosti građana, dobroj komunikaciji i profesionalnosti te je policijskim službenicima zaželio mnogo uspjeha u daljnjem radu.

U sklopu prijema, djelatnici Policijske uprave Maja Gregurović, Ivan Pukec i Mirela Škvorc predstavili su liniju rada prevencije, kriminalističke policije i sigurnosti cestovnog prometa, a kako bi se građanima što bolje prikazao rad policije tijekom obavljanja svakodnevnih zadaća, predstavljena je i izložba fotografija policijskog službenika Đure Grčića.

Proslava Dana policije započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomeniku hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata u Koprivnici od strane delegacije Policijske uprave, u spomen na pripadnike Policijske uprave i sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu. U kapelici svetog Florijana zatim je služena sveta misa za poginule i preminule policijske službenike koju je predvodio policijski kapelan vlč. Ozren Bizek, a načelnik Štimac održao je i prijem za obitelji poginulih policijskih službenika te braniteljske udruge proizašle iz redova policije. Vijenci su položeni i na grobove preminulih pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova, a program obilježavanja Dana policije završava Danom otvorenih vrata u Policijskoj upravi i policijskim postajama, kojom prilikom će se djeca dječjih vrtića i škola te zainteresirani građani moći upoznati s radom policije.

Djelatnici Policijske uprave podržali su i humanitarnu akciju „Veliko srce za veliki osmjeh“, a policijska nogometna ekipa sudjelovala je i na malonogometnom turniru u Zagrebu.

Služba ureda župana