Župan i suradnici obišli radove na energetskoj obnovi škole u Virju

U Osnovnoj škole Prof. Franje Viktora Šignjara u Virju u tijeku su radovi na energetskoj obnovi zgrade, a koordinacijskom sastanku stručnog tima prisustvovao je i župan Darko Koren sa suradnicima, uz načelnika Općine Virje Mirka Peroka i ravnateljicu škole Maricu Cik Adaković.

Nositelj projekta energetske obnove je Koprivničko-križevačka županija, ukupno je vrijedna 5.978.512,01 kuna, a u najvećem je dijelu sufinancirana od Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”. U sufinanciranju je sudjelovalo i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini te Županija iz vlastitog proračuna.

Izvođač radova je tvrtka GT Jura d.o.o. Virje, a predviđeni rezultat projekta je smanjenje troškova za energente 70 posto, nakon ugradnje termo fasade, nove stolarije, sustava grijanja i štedne rasvjete, a objekt će biti i certificiran u energetski razred A iz sadašnjeg D.

Župan, načelnik Perok i ravnateljica Cik Adaković izrazili su zadovoljstvo napretkom radova čime će se osigurati bolji uvjeti za pohađanje nastave i rad zaposlenika škole, ali i osvariti značajne financijske uštede. Uz energetsku obnovu škole u Virju, u tijeku su i radovi na energetskoj obnovi škole u Drnju, što su projekti zajedno vrijedni 9 milijuna kuna, a u narednom razdoblju planira se ulaganje u podizanje energetske učinkovitosti i u ostalim podravsko-prigorskim školama gdje je to potrebno.

Služba ureda župana