Župan i suradnici obišli radove na Osnovnoj školi Ferdinandovac

Župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić te ostali suradnici u srijedu, 22. kolovoza obišli su radove na Osnovnoj školi Ferdinandovac, gdje su ih dočekali načelnik Općine Vjekoslav Maletić i ravnatelj škole Slavko Kenđelić.

Što se tiče radova, riječ je o zamjeni poda dvorane, a iznos od 156.863,75 kuna u potpunosti se financira iz proračuna Koprivničko-križevačke županije. Školarci će u novu školsku godinu krenuti uz bolje uvjete za sportske i druge aktivnosti, a ravnatelj Kenđelić i načelnik Maletić zahvalili su Županiji na kontinuiranoj podršci i konstruktivnoj suradnji.

Osim radova na matičnoj školu, u planu je i projekt rekonstrukcije grijanja u Područnoj školi Crnec za što je u županijskom proračunu planirano 50.000 kuna. Škola će promijeniti dosadašnji sustav grijanja, a umjesto grijanja na drva, izvest će se priključak plina i centralno grijanje te je u tijeku izrada projektne dokumentacije.

U Osnovnu školu Ferdinandovac ove će školske godine krenuti 23 prvašića, što je povećanje za njih sedam u odnosu na prijašnju godinu.

Služba ureda župana