Župan i suradnici obišli OŠ Sidonije Rubido Erdödy na kojoj je postavljena fotonaponska elektrana

Župan Darko Koren je u pratnji pročelnice Ane Mušlek i pročelnika Darka Masnec boravio u posjetu Osnovnoj školi Sidonije Rubido-Erdödy u Gornjoj Rijeci, gdje su ih dočekali načelnik Općine Gornja Rijeka Darko Fištrović i ravnatelj škole Darko Koren, a sve u sklopu svečanosti koja je organizirana povodom dovršetka postavljanja fotonaponske elektrane.

Da posjetimo, ove se godine započelo s projektom izrade fotonaponske elektrane za električnu energiju za vlastite potrebe, koji je uspješno prijavljen Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a prijavitelj je bila škola. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 349.362,50 kuna. Fond je ovu investiciju sufinancirao s 80 posto od prihvatljivih troškova (252.990,00 kn), dok je ostatak sredstava osigurala Koprivničko-križevačka županija.

Župan je izrazio zadovoljstvo uspješnim dovršenje projekta te dodao: „Temeljni zadatak svake županije je briga o obrazovanju te kontinuirano ulažemo sredstva u materijalno stanje školskih objekata s ciljem poboljšanja uvjeta za naše učenike, učitelje i sve prosvjetne djelatnike. U planu za naredno razdoblje je postavljanje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije i na drugim školskim objektima, a sve u svrhu postizanja energetske samoodrživosti.“

Župan je načelniku Fištroviću i ravnatelju Zvonaru zahvalio na odličnoj suradnji te partnerstvu na poboljšanju kvalitete obrazovnih uvjeta, istaknuvši kako se želi omogućiti ravnomjerna dostupnost i kvaliteta obrazovanja u svim područjima županije. Dodajmo kako je od 2019. godine u školi obnovljeno krovište nad dvoranom i sportski pod te je zamijenjena rasvjeta u dvorani, a u planu je i proširenje te sanaciju postojećeg parkirališta i okretišta busa.

Načelnik Fištrović i ravnatelj Zvonar županu su uzvratili zahvale na financijskoj i stručnoj pomoći u realizaciji projekata, kao i na pomoći i podršci u svim aktivnostima. Za sve okupljene upriličen je i prigodni kulturno-umjetnički program koji su izveli učenici.

Za kraj spomenimo kako Županija ukupno trenutno ulaže oko dva milijuna kuna u poboljšanje školske infrastrukture što je značajan doprinos obrazovnom sustavu, a u tijeku su i radovi na 70 milijuna kuna vrijednom projektu izgradnje i opremanja školskih sportskih dvorana u pet općina te 70 milijuna kuna vrijednom županijskom Centru kompetentnosti.

 

 

Služba ureda župana