Župan i suradnici obišli infrastrukturne projekte u Općini Kloštar Podravski

Župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić te ostali suradnici, u pratnji načelnika Siniše Pavlovića i predsjednika Općinskog vijeća Antuna Karasa u srijedu, 14. studenoga obišli brojne infrastrukturne projekte koji su realizirani na području općine Kloštar Podravski.

Župan i suradnici prvo su posjetili Osnovnu školu Kloštar Podravski gdje je u suradnji sa Županijom napravljena nova ograda sa živicom, što je projekt vrijedan 240 tisuća kuna, kako bi školski okoliš bio ljepši, ali i sigurniji, obzirom na to da je u blizini prometnica.

Pri završetku su i radovi na parkiralištu kraj Društvenog doma u naselju Prugovac vrijedni 170 tisuća kuna, kojima će se podići kvaliteta života u naselju, dok će školarce razveseliti novo dječje igralište koje je uređeno u Područnoj školi Kozarevac vrijedno 220 tisuća kuna, a u kojem je projektu financijski sudjelovala i Županija.

Župan je izrazio zadovoljstvo uređenjem Općine i škola, a zatim se krenulo u obilazak ceste Kozarevac – Mala Črešnjevica, gdje su se pridružili virovitičko-podravski župan Igor Andrović, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić te ravnatelji Županijskih uprava za ceste Dragutin Guzalić i Bruno Perkec. Dionica ceste koja se asfaltirala ukupno je dugačka 2,4 kilometara, od čega na našu županiju otpada 1,4 kilometara, a oba su se župana složila kako će to značajno doprinijeti povezanosti dviju županija te omogućiti veću prometnu sigurnost i ugodniju vožnju. Dio projekta koji se odnosi na našu županiji vrijedan je 786 tisuća kuna, a u financiranju su sudjelovali ŽUC i Općina.

Uređenje ceste nastavak je dobre suradnje dviju županija po pitanju još boljeg prometnog povezivanja, u sklopu kojeg će se povezati i župe Varaždinske i Požeške biskupije, kao i otvoriti mogućnosti za razvoj turizma.

Služba ureda župana