Župan i suradnici obišli gradilište Osnovne škole Sveti Petar Orehovec

U povodu Dana Općine Sveti Petar Orehovec, u petak 30. lipnja, župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, načelnik Općine Franjo Poljak, ravnatelj Stjepan Lučki, predstavnici izvođača radova i nadzora te ostali suradnici obišli su radove na gradilištu Osnovne škole Sveti Petar Orehovec.

Župan je izrazio zadovoljstvo početkom radova te je naglasio kako se Županija odmah uključila u rješavanje problema s dijelom školske zgrade, dodavši: „Došlo je do klizanja tla i rušenja dijela škole te smo nakon početne analize krenuli u pripremu dokumentacije i u kratkom roku došli do građevinskih radova. Ovom će se rekonstrukcijom postići bolji uvjeti rada u školi i podići standard obrazovanja, čime i nadalje dokazujemo naše opredjeljenje ulaganju u sektor školstva kao prioritetu

Predstavnik izvođača radova i član Uprave tvrtke Radnik Mario Biljan kazao je kako radovi idu prema planu te kako je rušenje dijela zgrade gotovo, dok u ponedjeljak kreće betonski dio, a cijela se konstrukcija planira završiti do kraja sedmog mjeseca. U kolovozu slijede završni radovi, a učenici bi u obnovljenu školu trebali krenuti početkom sljedeće školske godine.

Što se konkretnih radova tiče, uz rušenje starog dijela zgrade, izgradit će se novi s dvije učionice, sanitarnim čvorovima, novom kotlovnicom, kao i toplinskom izolacijom.

Vrijednost radova iznosi nešto više od 3,9 milijuna kuna, a Županija je na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za rekonstrukciju škole dobila 850.000 kuna sufinanciranja po Programu održivog razvoja lokalne zajednice. Također, u izradu projektne dokumentacije uloženo je 110.000 kuna, dok je u terenske i istražne radove te izradu geotehničkog elaborata uloženo je 24.312,50 kuna.

Matičnu školu polazi 240 učenika u 14 razrednih odjela, dok OŠ Sveti Petar Orehovec, zajedno s područnim školama, polazi ukupno 347 učenika u 24 razredna odjela.

Služba ureda župana