Župan i suradnici obišli 21. Obrtnički i gospodarski sajam te sudjelovali u promociji autohtonih jela i pića – Okusi Podravinu i Prigorje

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić u subotu, 10. studenoga obišli su izlagačke prostore 21. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije, kako bi poduzetnicima i obrtnicima dali podršku u promociji i razvoju svojih djelatnosti te s njima razgovarali o aktualnim temama u gospodarstvu. Uz poduzetnike i obrtnike, obišli su i predstavnike institucija, s naglaskom na strukovne škole, s kojima su razgovarali o promociji strukovnih zanimanja u koju je Županija uključena kroz brojne aktivnosti.

Nakon obilaska, uslijedio je program „Okusi Podravinu i Prigorje“ u organizaciji županijske Turističke zajednice posvećen promociji autohtonih jela i pića, u kojemu su sudjelovali dobitnici standarda Okusa Podravine i Prigorja, kao i poznati kuhari, Podravkini Zlatko Sedlanić i Dražen Đurišević te Tomislav Špiček.

Između vrsnih kuhara na Podravkinom je izlagačkom prostoru održano natjecanje u spravljanju bregofske pite, koja ima status zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra, i to sve pod budnim okom članica Udruge žena Bregi koje su pratile drže li se kuhari njihovog recepta. Program je okupio brojne posjetitelje koji su sa zanimanjem pratili natjecanje, ali i uživali u slasnim jelima koja su im ponudili nositelji standarda Okusi Podravine i Prigorja.

Uz župana, zamjenika Ljubića i županijske pročelnike, događanju je u ime organizatora prisustvovala i pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev.

U bogatom i razolikom programu Sajma posjetitelje još danas i sutra očekuju revija frizura i modna revija, radionice, izbor najatraktivnijeg izložbenog prostora, izložba malih životinja te nagradne igre s vrijednim nagradama sponzora Prima namještaja, Poljocentra Križevci i Zeptera.

Glavna tema Sajma je „EU fondovi za poduzetnike“, pokrovitelj je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, a županija partner Bjelovarsko-bilogorska županija. Manifestacija se održava u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, a suorganizatori su Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije koja je ujedno i nositelj tehničke organizacije, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Grada Križevaca i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.

Detaljan program 21. Obrtničkog i gospodarskog sajma možete vidjeti OVDJE.

Služba ureda župana