Župan i suradnici na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Koprivnice

U dvorani Domoljub danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice povodom proslave Dana Grada i njegovog 665. rođendana. Svečanosti su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, potpredsjednica Hrvatskog sabora i saborska zastupnica Sabina Glasovac, saborski zastupnik Darko Sobota, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, brojni načelnici općina, ravnatelji ustanova i mnogi drugi.

Okupljenima se prvo obratio predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, koji je zahvalio svim vijećnicima na konstruktivnoj suradnji: „Hvala svim mojim kolegicama i kolegama u Gradskom vijeću na naporima koje poduzimaju. Naše odluke često imaju stratešku dimenziju, no u zajedničkom djelovanju s izvršnom vlasti vodi nas prije svega budućnost naše Koprivnice. Ovdje prvenstveno mislim na našu djecu i unučad, na generacije koje dolaze i na to kako im osigurati uvjete za obrazovanje, posao i dobro obiteljsko okruženje. Bez rezerve mogu utvrditi da se u vijeću svi vode samo jednim interesom – javnim interesom.“

Gradonačelnik Mišel Jakšić osvrnuo se na sve što je u proteklih godinu dana napravljeno u Koprivnici, ali i na buduće projekte.

Ponosan sam što smo uspjeli pokrenuti sve projekte koje smo planirali te smo svjesni da budućnost grada leži u ljudima. Gradimo vrtiće, školu u Podolicama, pomažemo mlade obitelji, drugi smo grad u Hrvatskoj po razvrstavanju otpada, naša aglomeracija je najveće ulaganje dosad u prigradska naselja i okolne općine, pratimo gradnju županijskog Centra kompetentnosti i željezničke pruge, a sljedeće jeseni ćemo popiti kavu na novouređenom glavnom trgu. Zajednički ćemo raditi i na projektu brze ceste koja mora doći u Koprivnicu i Podravinu jer je ovaj kraj to zaslužio. Status ITU grada omogućava nam povlačenje novih europskih sredstava o kojima dosad nismo mogli ni sanjati. I dalje ćemo davati sve od sebe da Koprivnica bude jedno od najpoželjnijih mjesta za život u Hrvatskoj i uvjeren sam da ćemo s puno srca koje kuca za ovaj Grad uspjeti ostvariti sve što smo zacrtali“, kazao je gradonačelnik Jakšić.

Čestitkama gradskom vodstvu i građanima pridružio se i župan Koren, koji je istaknuo: „Koprivnica je sjedište naše županije i naša lokomotiva u svakom smislu, kao što je i Podravka lokomotiva županijskog gospodarstva. Grad i Županija su povezani, živimo u funkcionalnom suživotu, te smo zajedno ostvarili brojne projekte, a imamo i zajedničke planove za budućnost – poput Učeničkog doma. Iskreno i od srca čestitam na svim uspjesima kojima se Grad može pohvaliti, a Županija vam je, kao i uvijek dosad, na raspolaganju za svaku suradnju i drago mi je što je ta suradnja sve konstruktivnija. Podrška smo Gradu u svim pitanjima i gradskom vodstvu želim puno uspjeha u daljnjem radu. Sretan Vam 665. rođendan Koprivnice!

Saborski zastupnik Sobota uputio je pozdrave i čestitke uime predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te kazao: „Koprivnica je centar naše županije, ali i prednjači u razvoju u cijelom sjeverozapadnom dijelu Hrvatske. Brine o kvaliteti života svojih građana čime služi na ponos svima nama koji živimo na prostoru županije i gledamo je kao uzor. Čestitam gradskom vodstvu i zahvaljujem na međusobnom uvažavanju i korektnom odnosu sa svim jedinicama lokalne samouprave, kao i na suradnji i sinergiji sa Županijom. To je zalog i garancija da će se ciljevi i planovi koje Koprivnica ima ostvariti, na veselje svih nas. Mogu napomenuti kako nikad nije bilo veće suradnje Grada, Županije i Vlade, a tome idu u prilog brojni infrastrukturni projekti koji se odvijaju na ovom području. Čestitam Vam Dan Grada i veselim se daljnjim zajedničkim projektima!“

U ime brojnih načelnika čestitku Gradu uputio je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, dok je potpredsjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac poručila: „Grad ste koji bez ikakvih dvojbi možemo navesti kao primjer dobrog i učinkovitog. Koprivnica je danas s pravom obrazovno, znanstveno, gospodarsko i kulturno središte. Njegujete svoju prošlost, živite svoju sadašnjost i brinete za budućnost, s pravom se kaže da je Koprivnica grad za život.“

Medalju grada Koprivnice dobili su Biserka Čutanec, Vesnica Samardžić, Miroslav Lukčin, Kristijan Sminderovac, Darko Solar, Martin Strmečki, Mirko Lukavski, Vesna Petrušić i Tanja Špoljar. Vlasnici Plaketa postali su obitelj Gregorić-Rus, DVD-a Reka, Odred izviđača „Kamengrad“, Umjetnička škola „Fortunat Pintarić“ i Maja Raščanec, no najveći pljesak zaradila je Nada Šešić, dobitnica Nagrade za životno djelo. Ona su u ime svih nagrađenih i zahvalila Gradu Koprivnici.

U nastavku svečane sjednica dodijeljena su priznanja zaslužnim građanima te je Nagradu za životno djelo dobila Nada Šešić, a medalje Grada Koprivnice Biserka Čutanec, Vesnica Samardžić, Miroslav Lukčin, Kristijan Sminderovac, Darko Solar, Martin Strmečki, Mirko Lukavski, Vesna Petrušić i Tanja Špoljar. Plakete Grada dobili su obitelj Gregorić-Rus, DVD Reka, Odred izviđača „Kamengrad“, Umjetnička škola „Fortunat Pintarić“ i Maja Raščanec.

Ponosna sam što u ime svih nagrađenih mogu iskazati zahvalnost Gradu prema našem radu i ljubav prema poslovima kojima se bavimo“, kazala je Nada Šešić, a dodajmo kako su svečanost glazbenim nastupom uveličali članovi Folklornog ansambla Koprivnica, koji ove godine slave 40. obljetnicu osnutka.

 

Služba ureda župana